Haberler

Araç Telefonları İçin Alternatif Uydu Telefonları

Yılbaşından İtibaren Türk Telekom Tarafından Uygulamadan Kaldırılan Araç Telefonları Yerine Uydu Telefonlarının Kullanılması İçin Türk Telekom'a Başvurduklarını Kaydetti.

Thuraya Türkiye-Teknomobil A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selim Gençler, yılbaşından itibaren Türk Telekom tarafından uygulamadan kaldırılan araç telefonları yerine uydu telefonlarının kullanılması için Türk Telekom'a başvurduklarını belirterek, "Uygulamadan kaldırılan araç telefonları için alternatif olmak istiyoruz" dedi.

Thuraya Türkiye –Teknomobil A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selim Gençler, uydu telefonları hizmeti veren Teknomobil'in 1999 yılında kurulan ve Telekomünikasyon Kurumu'ndan 2.Tip Lisans alan ilk kuruluş olan Thuraya'nın Türkiye'deki tek servis sunucusu olduğunu belirtti. Cep telefonları gibi aynı hizmeti uydu üzerinden kesintisiz verebilen bir şebeke olan Thuraya'nın en ücra bölgelerde bile hizmet verdiğini kaydeden Gençler, uydu telefonlarının Avrupa, Orta Doğu, Kuzey ve Orta Afrika, Hindistan ve Orta Asya'yı kapsadığını söyledi. Gençler, Thuraya'nın, doğal afetler sonucu oluşacak olağanüstü hallerde ve acil durumlarda da kesintisiz haberleşme imkanı sağlandığının altını çizdi.

-"ARAÇ TELEFONU 300 MİLYON DOLARLIK PAZAR İMKANI YARATIYOR"

Uydu telefonlarının yılbaşından itibaren uygulamadan kaldırılan araç telefonlarının yerine kullanılabileceğini dile getiren Gençler, bunun için Türk Telekom'a başvurduklarını söyledi. Gençler, araç telefonlarının 10 binin üzerinde abonesi olduğunu ve ayda 300 bin dolarlık pazar imkanı yarattığını ifade ederek, araç telefonlarını özellikle doğuya sefer yapan otobüsler ile Irak ve İran'a giden nakliye firmaları tarafından kullanıldığını belirtti.

-"ARAÇ TELEFONLARININ CEP TELEFONLARI İLE İKAMESİ MÜMKÜN DEĞİL"

Vatandaşlara haber vermeden uygulamayı durduran Türk Telekom'u eleştiren Gençler, araç telefonlarının yaygın üretimi olmadığı için cep telefonlarına yenik düştüğünü fakat araç telefonlarının cep telefonları ile ikamesinin mümkün olmadığını kaydetti. (ANKA)

(HLY/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title