Haberler

Araç'a Açık Cezaevi Yapılacak

Kastamonu'nun Araç ilçesinde 2012 yılından beri devam eden Açık Cezaevi çalışmalarında sona gelindi. Adalet Bakanlığı, Huruçören köyünde mülkiyeti Araç Belediyesine ait olan arazi üzerine açık cezaevi yapılabilmesi için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağı öğrenildi.

Açık Cezaevinin projesinin tamamlanması üzerine ihale çalışması başlatan Adalet Bakanlığı, Müsteşarlık Teknik İşler Dairesi Başkanlığı Araç Açık Ceza İnfaz Kurumu yapım işini 4734 sayılı kamu ihale kanununun 19. maddesi uyarınca açık ihale usulü ile ihaleye çıkarttı.

Buna göre, Adalet Bakanlığı Müsteşarlık Teknik İşler Dairesi Başkanlığı tarafından ihalenin 28 Ağustos 2015 saat 15.00'da Ankara'da yapılması planlanıyor. Adalet Bakanlığı, ihaleyi alan firma ile sözleşmenin imzalanmasının ardından 15 gün içerisinde yer teslimi yapacak ve proje 400 gün içerisinde tamamlanacak.

Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu, Araç'a yapılması planlanan açık cezaevinin ilçeye ekonomik ve sosyal açıdan büyük kazanım katacağını belirterek, "İhale, ilçemizde büyük bir sevince yol açtı. Herkesin beklediği gibi, sonunda açık cezaevi için ihaleye çıkıyoruz. İlçemizin ekonomik ve sosyal durumu açısından önem arz eden açık cezaevi yapım işinin gelinen son nokta itibarıyla mutluluk vericidir. İlçemiz için ekonomi, istihdam gibi alanlarda ivme kazandırıcı bu oluşumun geçirdiği süreç içerisinde en başından bu güne kadar destek veren, emek veren birlik ve beraberlik içinde kenetlenen herkese en içten teşekkürlerini sunuyorum" dedi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adalet Bakanlığı Kastamonu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title