Haberler

Arabuluculukta Anlaşamayanlara "Tobb'a Gelin" Çağrısı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, arabuluculukta anlaşamayan iş insanlarına birinci derece mahkemeye gitmek yerine TOBB Tahkim Divanı'na başvurmaları çağrısında bulundu.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, arabuluculukta anlaşamayan iş insanlarına birinci derece mahkemeye gitmek yerine TOBB Tahkim Divanı'na başvurmaları çağrısında bulundu.

Çetin, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın başkanlığında, ATSO Konferans Salonu'nda düzenlenen "Bölgesel İstişare Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, son dönemde Pekcan'ın desteğiyle hayata geçen çok önemli yeniliklerin olduğunu ifade etti.

"Burası Türkiye Burada İş Var" sloganıyla 25 Şubat'ta "İstihdam Seferberliği 2019"u başlattıklarını hatırlatan Çetin, "TOBB Başkanımızın ve ilgili bakanlıklarımızın yapmış olduğu çalışmalar neticesinde istihdam teşvikleri hayata geçirildi. 26 Şubat'ta mesleki eğitimde, yıllardır hayalini kurduğumuz tarihi bir adımı attık. Odalarımız ve borsalarımız vasıtasıyla elimizi taşın altına koyduk ve Türkiye'de bir ilki başlattık. Piyasada talep gören niteliklere göre hazırlanan, yeni ve dinamik bir mesleki eğitim modeline geçiyoruz." dedi.

Oda ve borsalar aracılığıyla mesleki eğitimin, sektörlerin ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmasını sağlayacaklarını belirten Çetin, şöyle devam etti:

"Eğitim içeriklerini TOBB ETÜ Üniversitesi desteğiyle hazırlayacağız. Öğrencilere, staj ve işbaşı eğitim imkanı sağlayacağız. Mezunların istihdamını da destekleyeceğiz. Özetle 81 ilde 81 meslek lisesine oda, borsa camiası olarak sahip çıkacağız. Bu pilot projeyle geliştireceğimiz kamu, özel sektör ortak yönetim modelini, tüm mesleki eğitim sistemini de yaygınlaştıracağız. Böylece, mesleki eğitimde, özel sektörün rolü artacak ve özel sektör daha fazla söz sahibi olacak. Buradan mezun meslek liseliler, iş hayatına hazır bir şekilde yetişecek, ara elman değil, aranan eleman olacaklar."

Çetin, başlatılan yeni eğitim modeliyle Muratpaşa ilçesindeki Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, aranan elemanları el birliğiyle yetiştireceklerini söyledi.

Ticari uyuşmazlıklarda zorunlu arabuluculuk devrinin başladığını da hatırlatan Çetin, "Buradan Antalya iş dünyasına da sesleniyorum, eğer arabuluculukta da anlaşamazsanız birinci derece mahkemeye gitmek yerine TOBB Tahkim Divanı'na gelin. Böylelikle, daha hızlı ve daha düşük maliyetle anlaşmazlıkları çözüme kavuşturun." diye konuştu.

Çetin, son dönemde Bakan Pekcan'ın desteğiyle ihracat atağını da başlattıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title