Haberler

"Arabayı Satsan Bu Cezayı Ödeyemezsin" Sözü Antalya'da Gerçek Oldu

Güncelleme:

Antalya'nın Manavgat ilçesinde drift yapan Doğan marka iki aracın sürücülerine birer gün arayla toplam 17 bin 123 TL para cezası uygulandı. Araçlardan birinin plakasız olması, diğerinin sürücünün ehliyetinin bulunmaması cezaları katladı. İlçede dün kesilen 7 bin 969 TL tutarındaki drift cezası rekor olarak kayıtlara geçerken, bir gün sonra aynı ilçede bu rekor 9 bin 154 TL ile kırıldı.

BİR ÇOK SUÇTAN PARA CEZASI KESİLDİ

İlk ceza dün Manavgat Sanayi Sitesi Barbaros Caddesi girişinde yapılan polis kontrollerinde kesildi. Ön ve arka plakaları sökülmüş, drift yaparak trafiği ve çevredekileri tehlikeye düşüren Doğan marka otomobil sürücüsü, trafik polisinin dur ihtarına uymayarak uygulama noktasından kaçtı. Trafik ekipleri 20 dakikalık kovalamacanın ardından kaçan otomobili Sanayi Sitesi içerisinde bir oto boyacıda ele geçirdi. Araç sürücüsü A.S.E. saklandığı yerde yakalanırken, aracın plakaları otomobilin bagajında bulundu. Sürücü A.S.E.'ye 2918 sayılı karayolları trafik kanunun 67/1d (drift yapmak) maddesince 5 bin TL, 32/3 gürültü çıkaran araçları kullanmak maddesince bin 2 TL, 23/4 aracın tescil plakasının sökülü halde araç kullanmak maddesince bin 694 TL olmak üzere 7 bin 969 TL para cezası uygulandı. Otomobil 2918 sayılı trafik kanununa göre 60 gün trafikten men edilerek yediemine çekilirken sürücünün ehliyetine 60 gün süreyle el konuldu. Psikoloğa sevk edilen araç sürücüsü psikoteknik değerlendirmenin ardından psikoloğun vereceği 'sürücü olabilir' raporuna tabi tutulduktan sonra raporun olumlu olması halinde 30 gün sonra ehliyetini alabilecek.

7 BİN 969 TL TUTARINDAKİ CEZA REKORU BİR GÜN SONRA KIRILDI

Manavgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri tarafından Aşağı Pazarcı Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi'nde gerçekleştirilen uygulama sırasında, drift yaparak Sanayi istikametinden caddeye çıkan M.K.'nin kullandığı 07 JR 286 plakalı otomobilin sürücüsü ve sahibine ceza yağdı.

07 JR 286 plakalı aracın 17 yaşındaki sürücüsü M.K.'ye 2918 sayılı karayolları trafik kanunun 67/1d (drift yapmak) maddesince 5 bin 10 TL, 36.3-a maddesince ehliyetsiz araç kullanmaktan 2 bin 18 TL, 78. 1-a maddesi gereği kemer takmamaktan 108 TL, araç sahibine ehliyetsiz araç kullandırmaktan 2 bin 18 TL olmak üzere olmak üzere toplam 9 bin 154 TL ceza yazıldı.

GENÇ KADIN POLİSE UZUN SÜRE DİL DÖKTÜ

Otomobil 2918 sayılı Trafik Kanununa göre 60 gün trafikten men edilerek yediemine çekilirken üzerinde kimlik bulunmayan otomobil sürücüsü M.K. Asayiş Büro Amirliği ekiplerince Cumhuriyet Polis Karakoluna götürüldü.

Olay yerine gelen ve sahibi olduğunu söyleyen genç kadın, kardeşini markete gönderdiğini ve aracı alıp gittiğinden haberi olmadığı söyleyip polise uzun süre dil döktü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Manavgat Antalya 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (71)

Göktürkler:

Adam gibi araba kullanmayan magandalara bol sıfırlı cezalar verilmesi çok iyi olmuştur, hayırlı olsun.

42
1
yanıtYanıtla
KÖYLÜ MURTAZA:

bende şahin kullanıyorum ama drift yapmıyorum. yapana da kızıyorum sövüyorum. stresimi köye gidip orada atıyorum şehir içinde magandalık yapmıyorum. ama bu arabayı kullanmayı seviyorum vazgeçemiyorum.

36
2
yanıtYanıtla
Ali:

Siz dirift yapmayın fakirler. Ne o öyle fakir fakir. . . Yaktığın lastiği veresiye alıyon zaten. Tüplü ve öfkeli fakirler. :D

27
8
yanıtYanıtla
Alinin Dostu:

sanki milyonersin sen

yanıt4
yanıt3
mzo:

trafik magandası yaparken düşünecektin

30
2
yanıtYanıtla
SOYUN MİLLETİ SES EDEN YOKK. OHH GECMİZE:

SOYUN MİLLETİ SES EDEN YOKK. OHH GECMİZE

6
24
yanıtYanıtla
ACIMAYIN:

KESİN KARDEŞİM ALAYI SİLİNSİN PİYASADAN BIKTIK BU PİSLİKLERDEN

27
1
yanıtYanıtla
kaya:

Çok şükür. Sonunda caydırıcı cezalar verilmeye başlandı.

26
0
yanıtYanıtla
fine thanks and you:

neyse piyasadan biri silindi hepiniz biteceksizniz öyle bankadan 10000 kredi cekıp araba almaya benzemez bu işler

24
2
yanıtYanıtla
taner:

CHUCKYY adlı arkadaşın zoruna gitmiş :) belli bu da magandalardan :)

yanıt21
yanıt1
Tüm 71 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title