Haberler

Arabanlı Çiftçiler Ürünlerini Sigortalatıyor

Gaziantep'in Araban İlçesinde Bulunan Çiftçiler, Yetiştirdikleri Ürünleri Araban Tarım Kredi Kooperatifi'nde Sigortalatarak Garanti Altına Alıyorlar.

Gaziantep'in Araban ilçesinde bulunan çiftçiler, yetiştirdikleri ürünleri Araban Tarım Kredi Kooperatifi'nde sigortalatarak garanti altına alıyorlar.

Araban Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Mehmet Poyraz, ilçedeki çiftçilerin son iki yıldan beri tarım sigortasına ağırlık vererek ailelerinin geçim kaynakları olan hububat ve antepfıstıklarını deprem, yangın, dolu, don ve sel gibi afetlere karşı sigortalattıklarını belirtti. Poyraz, "Yüzde 50'si devlet destekli yüzde 10'u peşin geri kalan yüzde 40'ı da hasat sonu tahsilatı uygulaması yaparak, ilçemizdeki çiftçilerimizin ürünlerini sigorta kapsamında garanti altına alıyoruz. Vermiş olduğumuz sigorta hizmetlerinden geçen yıl bazı çiftçilerimiz yararlandı. Sigortadan tüm çiftçilerimizin faydalanmasını istiyoruz" dedi.

Poyraz, sigortanın ürünleri garanti kapsamına aldığını ve çiftçilere büyük katkı sağladığı ifade etti.

(AI-OÇ-Y) 11.04.2008 18:30 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title