Haberler

Araban'dan Araçlar Şanlıurfa'ya Salla Taşınıyor

Gaziantep'in Araban ilçesi ve köylerinden Şanlıurfa'nın ilçe ve köylerine gitmek için uzun olan karayolunu tercih etmeyen sürücülerin araçları, Fırat Nehri üzerinden sallarla taşınıyor.

Araban'ın Tarlabaşı köyünde Fırat Nehri kıyısında bulunan sal iskelesinde 24 saat 'araç taşımacılığı' hizmeti veriliyor. Sal iskelesi sahibi Müslüm Kırmızıoğlan, Araban'dan Şanlıurfa'ya gitmek için bu yolu tercih edenlerin 100 kilometrelik bir avantaj sağladıklarını belirterek, ''Araban ilçesi ve köylerinde özellikle küçük ve büyükbaş hayvan besiciliği yapan tüccarlar bu yolu tercih ediyorlar. Şanlıurfa tarafına gitmek isteyen araç sahipleri salla araç geçirmelerinde en az 100 kilometre yol farkı olduğu için bu yolu tercih ediyorlar. Ben 3 yıldan beri Fırat Nehri üzerinden araç taşımacılığı yapıyorum. Bu yolla hem ailemin geçimini sağlıyorum hem de her geçirdiğim araç başına devletime vergi veriyorum" dedi.

(TB-ST-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title