Haberler

Araban'da pamuk üretimi için önleyici tedbirler arttırıldı

Araban İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Araban Ziraat Odası Başkanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmalarla, pamuk üretimini olumsuz etkileyen yeşil kurt ve dikenli kurt gibi zararlılara karşı önleyici tedbirler arttırıldı.

Araban İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Araban Ziraat Odası Başkanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmalarla, pamuk üretimini olumsuz etkileyen yeşil kurt ve dikenli kurt gibi zararlılara karşı önleyici tedbirler arttırıldı.

Araban Ziraat Odası Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Araban Ovası'ndaki 40 bin dönüm civarındaki pamuk ekili alanda Yeşil kurt ve dikenli kurt çıkış dönemi ve popülasyon yoğunluğunu tespit etmek amacıyla Araban İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Araban Ziraat Odası Başkanlığında görevli Ziraat Mühendisleri tarafından pamuk ekili alanlarda kurulan tuzaklarla yeşil kurt ve dikenli kurdun pamuk üretimindeki zararlı popülasyon seviyesinin ölçüleceği ifade edildi. Ziraat mühendisleri, Bu uygulama ile ilaçlı mücadelenin önüne geçeceğiz. Zirai ilaç kullanarak tüm böcekleri yok etmektense, yararlı böcekleri tespit edip, bunlara yönelik mücadele yapılabileceğini belirtti. Ölçümlerde alınacak sonuçlara göre, tarım danışmanları ve çiftçilerin uyarılacağı, ilaçlamanın gereği konusunda fikir sahibi olunacağı da belirtildi.

Feromon tuzağı nedir

Feromon, bir böcek türünün kendi bireyleri arasında haberleşmede kullandıkları koku, böcekler arasında kimyasal konuşma dilidir. Çiftleşmeye hazır bir dişinin saldığı kokuyu duyan erkek böcek, bunun izini takip ederek dişiye ulaşır. Ağaçlara kurulan feromon tuzakları, çevreye dişi böcek kokusu yayarak gelen böcekleri hapsedip ölümlerine neden oluyor. Bu tuzaklar belirli dönemlerde ekipler tarafından toplanarak, imha ediliyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Araban Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title