Haberler

Araban'da, Hasat Yapan Biçerdöverler Kontrol Ediliyor

Gaziantep'in Araban İlçesinde, Araban Ziraat Odası Kuru Tarım Yapılan Bölgelerin Ekinlerini Biçmek İçin İlçeye Gelen Biçerdöverlerin Biçtikleri Ekinleri Temiz ve Dökmeden Biçip Biçmediklerini Kontrol Ediyor.

Gaziantep'in Araban ilçesinde, Araban Ziraat Odası kuru tarım yapılan bölgelerin ekinlerini biçmek için ilçeye gelen biçerdöverlerin biçtikleri ekinleri temiz ve dökmeden biçip biçmediklerini kontrol ediyor.

Kuru tarım yapılan özellikle ilçenin doğu ve kuzey bölgelerindeki buğday ve arpaları biçerek hasat yapan biçerdöverlerin tarlalarındaki ekinleri temiz ve dökmeden biçip biçmediklerini kontrol eden Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, "Zaten kuraklık nedeniyle Araban Ovası'nda kuru tarım yapan çiftçiler mağdur oldular. Bir de biçerdöverlerin biçtikleri buğday ve arpaları tarlaya döken bakımsız ve kontrolsüz biçerdöverler nedeniyle mağdur olmalarını istemiyoruz. Bu nedenle hasat yapan biçerdöverlerin biçtiği ekinleri tek tek dolaşarak ekinlerin samanla birlikte tarlaya dökülmemesi için gerekli kontrolleri yapıyoruz" dedi.

Doğan, ''Araban Ovası'nda hasat dönemi başladığı için özellikle Adana'dan gelen bakımsız ve ayarsız olan biçerdöverlerin biçtikleri ekinlerin neredeyse üçte birisi samanla birlikte tarlaya döküyor. Kontrolleri yapılmadan ekin biçen biçerdöverler çiftçilere zarar veriyor. Bu yüzden özellikle Araban Ovası'nın doğu ve kuzey bölgelerindeki susuz tarlalarda kuru tarım yapılan bölgelerdeki ekinleri biçen biçerdöverleri kontrol ederek ayarsız biçerdöver varsa onların ayarlarını yaptırmaları için gerekli kontrollerimi ve uyarılarımı Araban Ziraat Odası Başkanı olarak kendim tarlaları dolaşarak yapıyorum''şeklinde konuştu.

(AI-SMR-OÇ-Y) 30.05.2008 17:42 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title