Haberler

Arabalı sinema keyfine büyük ilgi

Güncelleme:

Arabalı sinema keyfine büyük ilgi Şanlıurfa'da ilk defa arabalı sinema düzenlendi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sinema salonlarına gidemeyen vatandaşlar için açık havada arabada sinema etkinliği düzenledi.

Arabalı sinema keyfine büyük ilgi

Şanlıurfa'da ilk defa arabalı sinema düzenlendi

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sinema salonlarına gidemeyen vatandaşlar için açık havada arabada sinema etkinliği düzenledi. Fuar Merkezi alanında kurulan platformda vatandaşlara 'Cep Herkülü Naim' filmi izletildi.

Korona virüs tedbirleri kapsamında yeni normale uygun kültürel faaliyetlerine devam eden Büyükşehir Belediyesi kent genelinde bir ilke daha imza attı. Şanlıurfa Fuar Merkezi otoparkına dev ekran kuran Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara arabada sinema keyfini yaşattı. Film gösterimi öncesinde izleyicilere çeşitli ikramlar dağıtıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül arabada sinema keyfini, klasik bir araçta "Cep Herkülü Naim" filminin başrol oyuncusu Hayat Van Eck ile beraber yaşadı. Başkan Beyazgül, davetini kırmayarak kente gelen ve Şanlıurfalılarla buluşan sinema sanatçısı Hollanda asıllı Türk oyuncu Hayat Van Eck'e bir şükran plaketi sundu.

Arabalı sinema gösteriminin Şanlıurfa'da ilk kez düzenlendiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Naim filmi için bir araya geldik. Pandemi dönemine girdiğimiz bu dönem, içimize kapanıp her şeyin bitmesi, her şeyin çabucak geçmesini beklemenin zamanı olmadığını düşündük. Etkinliklerimizi pandemiye uygun olarak geliştirdik bu gece de genç arkadaşlarımız böyle bir araç içerisinde açık hava alanında film oluşturdular. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ekip olarak her çalışmanızı, projemizi, etkinliğimizi günümüzün koşullara uygun hale getirerek sizlere sunma gayreti içerisindeyiz. Hayat devam ediyor ve bu hayatta Şanlıurfalılar var, gençler, çocuklar, büyükler var. Bu şekilde etkinliklerimizi günün şartlarına uygun olarak devam ettireceğiz" dedi.

Şanlıurfa'ya ilk kez geldiğini ve oldukça beğendiğini ifade eden Cep Herkülü Naim filminin başrol oyuncusu Hayat Van Eck ise, "Şanlıurfa'ya ilk defa geliyorum ama son olmayacak. Buranın acısına, tarihine ve kültürüne aşık oldum resmen. Beni buraya davet eden Büyükşehir Belediye Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bu filmde sadece Naim Süleymanoğlu'nun hayatını değil tüm bir toplumun, Bulgaristan Türklerinin, göçmenlerinin sadece Türkiye göçenlerin değil tüm dünyadaki göçmenlerin neler yaşadığını ve neler hissettiğini gördük. Bir insan gerçekten sevdiği ve inandığı şeye tutunduğu zaman başaramayacağı hiçbir şeyin olmayacağını gösteriyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Koronavirüs Şanlıurfa Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title