Haberler

    Apple Vs. Qualcomm: Davada İşler Daha da Kızışıyor

    Teknoloji devleri lisans ücretleri üzerine yasal bir savaş veriyor ancak davanın sonucu iPhone'unuzun internetinin ne kadar hızlı olacağını etkileyebilir.

    Apple ve Qualcomm arasında Ocak ayında gerçekleşen dava sadece bir prova niteliğindeydi. Asıl olay ise şimdi başlıyor. İki teknoloji devi, Pazartesi günü San Diego mahkeme salonunda buluşacak ve Qualcomm'un lisans ücretlerini çok yüksek tutup, akıllı telefon yonga seti üreticiliği konusunda tekel olmaya çalışıp çalışmadığı üzerine 5 hafta sürecek 27 milyar dolarlık dava süreci resmen başlayacak.

    Dava Pazartesi günü başlayacak. Salı günü iki tarafta açılış argümanlarını sunacak ve Apple içinde bir ihtimal Apple CEO'su Tim Cook'un da bulunduğu görgü tanıklarını çağıracak. Kapanış argümanları ve jüri kararı da 13 Mayıs'ta sunulacak.

    Apple'ın üretim ortakları, 2013'ten bu yana telif ücretlerinin gereğinden fazla ödenmesi iddiasıyla 9 milyar dolar iade istiyor. Antitröst yasası uyarınca, bu miktar üçe katlanabilir. Qualcomm ise, tutarı ayrıntılı olarak belirtmemiş olmasına rağmen, sözleşmenin ihlali için tazminat istemiyor. Qualcomm için şu an çok büyük tehlikeler mevcut. Ürettikleri yongaların fiyatlarını içinde bulunduğu telefona göre değil de yongaların değerlerine göre belirleyerek iş modelini değiştirmek zorunda kalacaklar.

    Tüketiciler içinse, devam eden yasal savaş, iPhone'ların yeni nesil Android cihazların hızına erişememesine neden olabilir. Apple'ın şu an ki modem tedarikçisi Intel, henüz 5G yongasına sahip değil. Bu sebeple Qualcomm, bu yıl ultra hızlı internete erişmek isteyen akıllı telefon üreticileri için tek seçenek oluyor. 2020 veya hatta 2021 yılına kadar 5G internet teknolojisine sahip bir iPhone göremeyebiliriz ve eğer Qualcomm ve Apple aralarındaki problemi çözemezse, Apple cihazlarında bir daha asla Qualcomm modemleri kullanamayacak.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Qualcomm Apple Haberler

    Bakmadan Geçme

    FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title