Haberler

    Apple Özür Diledi Ama Sorunlar Bitmedi

    Apple CEO’su Tim Cook, yeni harita uygulamasındaki sorunlar için özür diledi. Fakat kullanıcıların tek sorunu haritalar değil Apple, iOS 6 ile birlikte ilk kez cihazlarında ...

    Apple CEO'su Tim Cook, yeni harita uygulamasındaki sorunlar için özür diledi. Fakat kullanıcıların tek sorunu haritalar değil

    Apple, iOS 6 ile birlikte ilk kez cihazlarında Google Maps'in dışında bir harita kullandı. Apple'ın kendi yazılım ekibi tarafından, navigasyon konusunda uzman firmaların işbirliğiyle geliştirilen yeni harita uygulaması, çıkar çıkmaz tepkilere neden oldu. Başka haritalarda listelenen birçok sonuç Apple'ın haritasında yer almazken, bazı sonuçların harita üzerindeki yerleri de isabetsizdi.

    Bu sebeple Apple CEO'su Tim Cook, yazılı bir açıklama yayınladı ve kullanıcılardan özür diledi. Apple'ın kullanıcılara her zaman en üst düzey deneyimi sunmak için çalıştığını belirten Cook, yeni geliştirilen ve iOS 6′da ilk kez sunulan harita uygulamasında bu vaatlerini gerçekleştiremediklerini dile getirdi. Hatta işi daha da öteye taşıyan Apple CEO'su, kullanıcılara harita uygulaması gelişene kadar Bing gibi diğer servisleri kullanmalarını önerdi.

    Tim Cook'un bu açık sözlü açıklaması, Apple üzerindeki baskıyı biraz olsun azalttı. Fakat iOS 6, firmanın başına daha çok iş açacak gibi görünüyor. Zira haritalar dışında başka sorunlar içinde binlerce şikayet geliyor. Sorunların başında Wi-Fi problemi var. Apple forumlarına gelen şikayetlere bakılırsa iOS 6, modemlere göre muamele yapıyor. Bazı Wi-Fi ağlarına sorunsuz bağlanan iOS 6′lı cihazlar bazı ağlara ise hiç bir şekilde bağlanmıyor. Kullanıcılardan bazıları modemlerine yazılım güncellemesi yaptıklarında bu sorunun ortadan kalktığını belirtiyor. Fakat bu da çok yaygın bir çözüm değil.

    Bunun yanında pilin çabuk bitmesi, Bluetooth sorunları ve takılma-donma gibi problemler konusunda da şikayetler var.

    iOS 6′da muhtemelen sadece Türk kullanıcıları etkileyen bir problem de var: YouTube uygulamasında arama. iOS 6 ile birlikte standart uygulamalar arasından çıkan YouTube, App Store'dan indirilebiliyor. Fakat iOS 6′lı cihazlarını Türkçe olarak kullanan kişiler, bu uygulamada arama yaptıklarında sürekli hata ile karşılaşıyor. Bunun sebebi tam olarak bilinmemekle birlikte cihazın dili İngilizce yapıldığında sorun ortadan kalkıyor.

    Apple, harita haricindeki sorunlar konusunda bir açıklama yapmadı. Bakalım firma yakında güncelleme yayınlayacak mı..

    Kaynak: Scroll.com.tr / Teknoloji

    Tim Cook Google Apple Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title