Haberler

Apple'ın Cezası 506 Milyon Dolar Oldu!

Takvimler 2015 yılının Ekim ayını gösterirken Apple, Wisconsin-Madison Üniversitesi'nin bir patentini ihlal ettiği gerekçesiyle 234 milyon dolar cezaya çarptırılmıştı.

Takvimler 2015 yılının Ekim ayını gösterirken Apple, Wisconsin-Madison Üniversitesi'nin bir patentini ihlal ettiği gerekçesiyle 234 milyon dolar cezaya çarptırılmıştı. Aradan geçen sürede Apple cezaya itiraz ederken, patentin yanlış olduğunu öne sürmüştü.

Cezanın artış sebebi belirsiz!

Görünüşe göre Apple'ın itirazları sonuçsuz kalmış çünkü bugün gelen haberlere göre aradan geçen iki yılın ardından Apple'ın ödemesi gereken ceza neredeyse iki katına çıkarılarak 506 milyon dolar olarak belirlenmiş durumda.

Yani Apple'ın ödemesi gereken asıl 234 milyon dolar cezanın üzerine yaklaşık olarak 272 milyon dolar daha eklenmiş durumda. Firmanın dünyanın en zengin şirketlerinden biri olduğunu göz önünde bulunduracak olursak, bu cezanın kendilerine büyük bir problem yaratmayacağı da ortada.

İşin daha da ilginç tarafı ise analistlerin Apple'ın bu patenti bilerek ihlal ettiğini ve ürünlerinde kullanarak ödeyeceği cezadan çok daha büyük bir miktarda kâr elde etmeyi başardığını düşünüyor olması.

Bahsi geçen patent ise bilgisayarlarda kullanılan bir devre ile ilgili. "Predictor Circuit" adı verilen bu devreler, kullanıcıların bilgisayardan talep edebileceği şeyleri tahmin ederek işlemci performansını artırmayı başarıyor ve 1998 yılında Wisconsin Üniversitesi'nden bir profesör ile üç öğrencisi tarafından patenti alınmış durumdaydı.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Apple Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title