Haberler

    Apple, Dünyanın En Değerli Markası Listesinde Birinci Sırada

    Birbirinden değişik araştırma firmaları tarafından yayımlanan sonuçların en yenisi, Apple'ın en değerli şirketler sıralamasında bir kez daha liderlik koltuğuna...

    Burçin Aygün - - Apple geçtiğimiz birkaç sene içerisinde birden fazla kez "en değerli markalar" başlığındaki liderliğini kaybetti ve ardından geri kazandı. Bu enteresan durum halen devam ediyor, zira Interbrand'in yaptığı 2013 yılı küresel marka sıralamasında Apple bir kez daha lider konumuna geçti. Şirketin tahmini değeri ise 98.3 milyar dolar olarak açıklandı!

    2011 senesinde ise bu maddi değer sadece 33 milar dolar seviyelerinde idi. Birinci sıradaki Coca Cola böylece ikinciliğe düşerken, üçüncü olan Google ise ikinci sıraya yükseldi. Markanın belirtilen değeri ise 93.3 milyar dolar.

    Üçüncü sırada Coca Cola 79.2 milyon dolar, ardından IBM 78.8 milyar dolar ve Microsoft ise 59.5 milyar ile beşinci sırada yer alıyor. Geri kalan markalar ise şu şekilde sıralanmış; General Electric., McDonald's, Samsung, Intel, Toyota. Amazon ve Facebook gibi güçlü isimler ise 19. ve 52. sırada bulunuyor. İki marka da yüzde 27'den yüzde 43'e çıkarak en çok yükselenler listesinde bulunmakta. Apple'ın ilerleyen dönemlerde "farklı araştırmalarda" nasıl sonuçlar alınacağı ise bir başka merak konusu.

    Burçin Aygün - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Burçin Aygün Coca Cola Apple Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title