Haberler

Apple'dan İlginç Patent Başvurusu

Patent Savaşlarının Kıyasıya Sürdüğü Bir Ortamda Firmalar Sıra Dışı Tüm Fikirleri Kendi Adlarına Kayıt Altına Alma Çabasındalar. İşte Apple'ın İlginç Başvurusu

Hızlı değişim gösteren mobil dünyada her yeni işlev, firmaların yüzünü güldüren önemli bir husus olarak geri dönüyor. iPhone ile önemli bir başarıya imza atan Apple, iPhone'un temel telefon özelliklerinin yanında internette gezinmek, müzik dinlemek, taşınabilir bir oyun makinesi olarak kullanmak gibi nitelikler ile ön plana çıkması için çaba sarf ediyor. iPhone'un kalın çizgiler içersine hapsolmuş bir cihazdan ziyade fark yaratan özellikleri ile rakiplerinden sıyrılmasını isteyen Apple ,"Combination Lock" adını verdiği bir patent aldı.

ivmeölçer tabanlı çalışan bu sistem, iPhone'un sanal bir kilit kombinasyonuna kavuşmasını sağlıyor. Buna göre iPhone'u istediğiniz açılarda çevirerek kendinize özel bir güvenlik önlemi belirleyebiliyorsunuz. Dört haneli basit bir pin kodundan çok daha güvenli olduğu görülen bu sistemin eWallet gibi güvenlik gerektiren uygulamaların yanında bekleme ekranındaki dört haneli pin kodu yerine de kullanılabilecek.

Yazan :
SDN -

Kaynak: Shiftdelete.net / Teknoloji

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title