Haberler

    Apple'dan Büyük Ortağına Dava

    Apple, en büyük iPhone ortaklarından birini dava ediyor; belki de yeni bir patent savaşı başlıyor!

    Apple, mobil işlemci üreticisi Qualcomm'u patent fiyatlarını aşırı derecede yüksek tuttuğu gerekçesiyle dava ediyor ve 1 milyar dolar istiyor.

    San Diego, Kaliforniya merkezli Qualcomm, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ta kullanılan mobil patentlerin haklarını elinde bulunduruyor. Ancak patentlerin yüksek fiyatı, Apple'ı rahatsız etmiş görünüyor. CNBC'ye göre Apple, şöyle diyor: "Qualcomm, anlaşmaya vardığımız diğer patent lisansı sağlayıcılarının hepsinin toplamından en az beş kat fazlasını alıyor."

    Okları acımasızca ortağına yönelten Apple, sözlerine şöyle devam ediyor: "Qualcomm haksız bir biçimde, yıllardır hiç ilgisi olmayan teknolojiler için telif hakkı ücreti almak için ısrar ediyor."

    Durumu elbette bu şekilde görmeyen Qualcomm, resmi açıklamasında şunları söyledi: " Apple'ın iddialarının temelsiz olduğu çok açıktır." Qualcomm, Apple'ın Qualcomm'a dünya çapında farklı bölgelerde Qualcomm'un işine yapılacak mevzuata yönelik saldırıları aktif olarak desteklediğini ileri sürüyor.

    Tüm bunlar, uzun sürecek bir yasal savaşın işaretleri gibi görünüyor ve bize Apple - Samsung arasındaki davayı hatırlatıyor. Davanın bize faydası ise hiç bilmediğimiz ticaret sırlarının ortaya dökülmesi olabilir.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Kaliforniya San Diego Qualcomm Apple Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title