Haberler

Apartmanın Çatısındaki Minare Görenleri Şaşırtıyor

Denizli'de, 4 Katlı Apartmanın Çatısına Dikilen Minare Görenleri Şaşırtıyor.

Denizli'de, 4 katlı apartmanın çatısına dikilen minare görenleri şaşırtıyor.

İncilipınar Mahallesi'nde Denizli Tarım İl Müdürlüğü karşısındaki arsasına önce cami yapmayı düşünen ancak arsanın küçük olması sebebiyle izin alamayan 79 yaşındaki Nihat Saatcı, arsasına 4 katlı apartman yaptırdı. Çevrede yakın caminin bulunmaması sebebiyle apartmanın altına mescit için ruhsat alındı ve bodrum kat ibadethaneye çevrildi. Mescitte okunan ezanın çevreden duyulmasına rağmen mescidi bilmeyen vatandaşların ezanın nereden okunduğunu anlayamaması üzerine Nihat Saatcı, apartmanın çatısına da minare inşa ettirdi. Cemaatin ibadetini rahat bir şekilde yapabilmesi için mescide klima ve kalorifer tesisatı döşendi. 4 katlı apartmanın çatısındaki minare görenleri şaşkına çevirirken, vatandaşlar minare sayesinde mescidi rahatlıkla buluyor.

Apartman sahibi Nihat Saatcı, "Türkiye'de birçok şehirde böyle minareler gördüm. Araştırıp ben de apartmanın çatısına minare yaptırdım. Cuma ve Ramazan günleri minarenin ışıkları yanıyor. Cami için izin alamayınca bina yaptırdık ve altına mescit yaptık. Yaklaşık 100 kişilik bir cemaatimiz var. Kaloriferli ve klimalı olması sebebiyle çevredeki vatandaşlar mescidimizi tercih ediyor" dedi.

Saatcı Mescidi'nde namaz kıldıran emekli imam Ahmet Şenel ise, hem sıcak hem soğuk günlerde cemaatin ibadetini rahatlıkla yaptığını belirterek, "Diğer camilerde bulunan bütün fonksiyonlar mescitte mevcut. 5 vakit namaz kılınıyor. Kaloriferli ve klimalı olması cemaatin ibadetini rahat yapmasını sağlıyor. Mescidin ortamı da çok sıcak. Valilik ve müftülüğün izniyle mescit hizmet veriyor. Burada görev yapmak çok güzel" diye konuştu.

(AV-AT-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title