Haberler

AP Üyesi Cem Özdemir: "Kıbrıs'lı Türklerle İlgili Açılım Yapılmazsa Ben Yokum"

Avrupa Parlamentosu Üyesi Cem Özdemir, Avrupa Parlamentosu Kıbrıslı Türkler ile Yüksek Seviyede Temas Grubu'nda Çalışmaya Devam Etmesinin Koşulunun, Grubun Kıbrıslı Türklerle İlgili Açılım Yapması Olduğunu Söyledi. Özdemir, "Temas Grubu, Kıbrıslı Türkler ile İlgili Açılım Yaparsa Grupta Kalır Çalışırım Yoksa Ben Yokum" Dedi.

Avrupa Parlamentosu Üyesi Cem Özdemir, Avrupa Parlamentosu Kıbrıslı Türkler ile Yüksek Seviyede Temas Grubu'nda çalışmaya devam etmesinin koşulunun, grubun Kıbrıslı Türklerle ilgili açılım yapması olduğunu söyledi. Özdemir, "Temas Grubu, Kıbrıslı Türkler ile ilgili açılım yaparsa grupta kalır çalışırım yoksa ben yokum" dedi.

Avrupa Parlamentosu Kıbrıs'lı Türkler ile Yüksek Seviyede Temas Grubu toplantısında söz alan Cem Özdemir, "Grup içinde Türkiye'yi AB'de istemeyenler, adanın birleşmesine karşı olanlar ve Güney Kıbrıs'ta bir partinin uzantıları var. Tüm bunlar Grubun istenilen düzeyde çalışmayı ortaya koyamamasına yol açıyor" diye konuştu.

Özdemir, "Temas Grubu, Kıbrıslı Türkler ile ilgili açılım yaparsa grupta kalır çalışırım yoksa ben yokum" dedi.

Öte yandan, Temas Grubu toplantısında, 2008 yılı çalışma takvimi belirlenmenmesi öngörüldü. Buna göre, 2008 Mayıs ayında Kıbrıs'a gidilmesi görüşü ağırlık kazandı.(ANKA)

(OLC/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title