Haberler

AP, Türkiye Karar Taslağını Kabul Etti

Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komitesi, Hollandalı Hıristiyan Demokrat Ria Oomen-Ruijten tarafından kaleme alınan taslak Türkiye raporunu ve değişiklik önergelerini oyladı.

Kimisi birleştirilen ya da son anda geri çekilen 188 değişiklik önergesinin ayrı ayrı oylanmasının ardından taslak raporun bütünü, komitede 4 ''hayır'' ve 1 ''çekimsere'' karşı 65 oyla kabul edildi.

Oomen-Ruijten, oylamanın ardından yaptığı açıklamada, ''Türkiye'ye karşı adil ve dürüst olduğunu'' savunarak, taslak belgenin AP Genel Kurulu'nda da kabul edilmesiyle birlikte ilişkilere yeni bir ivme kazandırılacağını umduğunu söyledi.

''Bu rapor Türkiye'nin aynası olmalıdır'' diyen Oomen-Ruijten, ''Yargı reformu stratejisi geliştirilmesine karşın yeni sistematik reformlara ihtiyaç var. Kopenhag kriterleri müzakerelerin merkezidir. (Müzakerelerin hedefi) yeni fasıllar açmak değil, Türkiye'yi çağdaş, demokratik ve refah içinde bir topluma dönüştürmektir'' dedi.

Hllandalı AP üyesi Oomen-Ruijten, ''Ulusal Program'ın kabul edilmesi ve Kürtçe televizyon yayını gibi iyi haberlere karşın son 3 yıldır (raporda Türkiye'ye) genel bakış olumsuz. Buna karşın yeni Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile yoğun görüşmelerim oldu. Bu atamanın iyi işaret olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title