Haberler

AP Sosyalist Grubu Başkanı Pazartesi Günü Ankara'da

AP Sosyalist Grup Başkanı Schulz ve Başkan Yardımcısı Wiersma, Hafta Başında Ankara'da Başbakan Erdoğan ve Diğer Yetkililerle Görüşecekler. DTP ile Görüşmelerinde "DTP, PKK ile İlişkiden Sıyrılsın" Mesajını Verecek Schulz ve Wiersma, Ankara'ya "301 Bekletilemez" de Diyecekler.

-AP Sosyalist Grup Başkanı Schulz ve Başkan Yardımcısı Wiersma, hafta başında Ankara'da Başbakan Erdoğan ve diğer yetkililerle görüşecekler. DTP ile görüşmelerinde "DTP, PKK ile ilişkiden sıyrılsın" mesajını verecek Schulz ve Wiersma, Ankara'ya "301 bekletilemez" de diyecekler.

BRÜKSEL(ANKA) – Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkanı Martin Schulz ve Başkan Yardımcısı Jan Marinus Wiersma, hafta başında Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve diğer yetkililerle görüşecekler. DTP ile görüşmelerinde "DTP, PKK ile ilişkiden sıyrılsın" mesajını verecek Schulz ve Wiersma, Ankara'ya "301 bekletilemez" de diyecekler.

ABHaber'e göre, Martin Schulz ve Jan Marinus Wiersma, 15 Ekim'de Ankara'da temaslarda bulunacak. Başbakan Erdoğan başta olmak üzere, hükümet yetkilileri ile bir araya gelecek Schulz ve Wiersma, Ankara'daki temaslarında Avrupalı Sosyalistler olarak Türkiye'nin AB üyeliğini destekledikleri ve reformlara devam edilmesi gerektiği vurgulayacaklar.

-"DTP, PKK İLE İLİŞKİDEN SIYRILSIN"-

AP Sosyalist Grubu yetkilileri, Ankara'daki temasları sırasında DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal ve sivil toplum kuruluşları ile de görüşecek. Schulz ve Wiersma, DTP yetkililerine "PKK ile ilişkiden sıyrılmalarını" tavsiye edecekler.

-CHP İLE GÖRÜŞME YOK-

Bu arada, Schulz ve Wiersma'nın, Sosyalist Enternasyonal'da birlikte oldukları CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'nın ise Ankara dışında olacağını belirttiği için CHP ile bir görüşme yapılmayacağı kaydedildi.

Öte yandan, ziyaret öncesi Avrupa Parlamentosu Sosyalist grup başkanvekilleri Jan Marinus Wiersma ve Hannes Swoboda ABHaber'e yaptıkları açıklamalarında sosyalist grubunun Türkiye'nin AB üyeliğine tam destek verdiğini vurguladılar. Wiersma ve Swodoba'nın verdikleri mesajların bazıları söyle:

-"OPERASYON KISITLI İSE TOLERE EDİLEBİLİR"-

"Türkiye'nin PKK'ya karşı terörle mücadelesini takdir ediyoruz ve terörle mücadeleye tam destek veriyoruz. Askeri harekat konusunda ise çok dikkatli olunmalı. Bu operasyon ABD'de ve Avrupa'da ciddi tepkiler uyandırabilir. Fakat AB üyelik sureci ile doğrudan yasal bir ilgisi yok bu konunun. Ama harekatın zamanı, şekli ve boyutları ciddi tartışmalar doğuracaktır. Kuzey Irak'a yönelik askeri operasyonlar ancak kısıtlı ve noktasal olduğunda kabul edilebilir. Kuzey Irak'a yapılacak muhtemel operasyon kısıtlı bir zamanda yapıldığı ve teröristlere odaklanıldığı zaman tolere edilebilir. Operasyonun işgal görüntüsü vermemesi gerekiyor."

-"SOSYALİSTLER ERMENİ KONFERANSINA KATILMAYACAK"-

"Haftaya Avrupa Parlamentosu'nda yapılacak Ermeni konferansına Sosyalistler olarak katılmayacağız. ABD'deki yasa tasarısı Türkiye'nin AB üyelik sürecini doğrudan etkilemez. Ama Fransızlardan Ermeni sorunu ile ilgili yeni talepler gelecektir. Biz grubumuzda aldığımız kararla konuyu şu ankinden daha karmaşık hale getirecek taleplerden uzak duruyoruz. Milliyetçilikle bağlantısı olan konularda çok dikkatli olunmalı. O yıllarda ne olduğu ve nasıl olduğu çok önemli fakat bunu bugünkü modern Türkiye'ye bağlamak doğru değil. Fakat insanlar bu konuda konuşmamaları için korkutulmamalı. Ermeni meselesi açık bir tartışma haline getirilmeli."

-"301. MADDEDE ISARCIYIZ"-

"Pamuk'un yaşadıklarını başkaları kesinlikle yaşamamalı. Bu olaylar Avrupa'daki Türkiye yanlılarını bile çok zor durumda bıraktı. Bir daha kesinlikle tekrarlanmamalı. 301 değişikliğinde ısrarcıyız. 301'in bekletilmesi söz konusu olamaz. Anayasa değişiklikleri için bekletilmesi ise kabul edilemez. Bu güne kadar 301 sorununun çözülmemiş olmasını büyütmemek lazım. Fakat 2007'nin sonuna kadar bu konu kapatılmalı ve 301 kaldırılmalıdır."

-"BAŞÖRTÜSÜ SORUNU ÇÖZÜLMELİ"-

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title