Haberler

AP Heyeti, İspanya'daki Çalınan Bebek Vakalarını Araştırıyor

İspanya'da diktatör Franco dönemiyle bağlantılı "çalıntı bebek" vakalarını araştırmak için Avrupa Parlamentosundan (AP) bir heyet Madrid'e geldi.

AP parlamenteri Jude Kirton-Darling başkanlığındaki heyet, İspanya'da zaman zaman gündeme getirilen çalıntı bebek vakaları hakkında bilgi alabilmek için Adalet Bakanlığı temsilcileri ve konuyla ilgili soruşturmayı yürüten Başsavcı Jose Manuel Maza ile görüşmeler yaptı. AP parlamenteri Kirton-Darling gazetecilere yaptığı açıklamada, "İspanyol hükümetinin, mağdur ailelere bir cevap verebilmek için düzgün bir çalışma yürüttüğünü gördük. AP heyeti olarak, mağdur ailelerin hayal kırıklıklarını paylaşıyoruz." dedi.

İspanya Başsavcısı Maza da 2011 yılından bu yana çalıntı bebeklerle ilgili toplam 2 bin 95 suç duyurusu aldıklarını ve bunların arasından tutarlılığı olduğunu düşündükleri 522 bireysel başvuru hakkında soruşturma açtıklarını bildirdi.

AP heyeti yarın Katolik Kilisesine bağlı İspanya Başpiskoposlar Konferansı kurumunun yetkilileriyle görüştükten sonra Madrid'den ayrılacak. Çalıntı bebek vakaları ile heyetin hazırlayacağı rapor Avrupa Parlamentosu'nda açık bir oturumda tartışılıp, oylanacak.

İspanya'da diktatör Franco döneminde (1936-1975) faşizm karşıtı cumhuriyetçi kadınların cezaevinde doğum yapmalarında veya dönemin faşist askerleri tarafından öldürülmelerinde bebeklerinin çalındığı tarihçilerin de yazdığı bir gerçek olarak biliniyor. Ülkedeki bazı sivil toplum örgütleri ise çalınan bebek sayısının 30 bini bulduğunu savunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Adalet Bakanlığı İspanya Madrid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title