Haberler

AP'den Yapılan Türkiye Açıklamaları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, "Avrupa Parlamentosunun (AP) 'müzakerelerin sonlandırılması' çağrısını ve bu suretle Türkiye üzerindeki baskısını yeniden gözden geçirmesi gerekmektedir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, "Avrupa Parlamentosunun (AP) 'müzakerelerin sonlandırılması' çağrısını ve bu suretle Türkiye üzerindeki baskısını yeniden gözden geçirmesi gerekmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Çeviköz, yazılı açıklamasında, AP Türkiye Raportörü Kati Piri tarafından 14 Kasım 2018 tarihinde Türkiye-AB ilerleme raporu taslağının açıklandığını ve Türkiye ile müzakerelerin sonlanması çağrısında bulunulduğunu hatırlattı.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn ile AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'ın da müzakerelerin bitirilmesi yönünde açıklamalar yaptığını aktaran Çeviköz, Türkiye'nin AB'ye katılım müzakerelerinin sonlanması çağrılarının temelini, "Türkiye'nin Kopenhag kriterlerini yerine getirmekten çıktığı" gerekçesinin oluşturduğunu belirtti.

"Bu konuda, raporun bu tespitinin doğru olduğunun altını çizmemiz gerekmektedir." ifadesini kullanan Ünal Çeviköz, şunları kaydetti:

"Bizim defalarca uyardığımız gibi, bu atipik başkanlık sevdası, Türkiye'yi hem Avrupa'da hem de Ortadoğu'da yalnızlaştırmaya devam edecektir. Açık çağrımızdır; Kopenhag Kriterleri yeniden hayata geçirilmelidir. Türkiye, çağdaş ve demokratik bir hukuk devleti olarak kurulmuştur ve geçtiğimiz 16 yıl boyunca, kuruluş amaçlarından tamamen uzaklaşan bir ülke haline döndüğümüz nettir. Tek adam rejiminin yaratmış olduğu, yargının siyasallaşması, basın ve ifade özgürlüğünün ortadan kaldırılması, yürütmenin yasama ve yargı üzerindeki kontrolünün artması sorunları bertaraf edilmelidir. Bütün muhalif seslerin bastırılmaya çalışıldığı bu dönemde, AB ile müzakerelerin sonlandırılması Türkiye'yi demokrasiden, insan haklarından ve hukukun evrensel değerlerinden daha da uzaklaştıracaktır. AP'nin, 'müzakerelerin sonlandırılması' çağrısını ve bu suretle Türkiye üzerindeki baskısını yeniden gözden geçirmesi gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, bir tek adam cumhuriyeti değildir, olmamalıdır."

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title