Haberler

AP Başkanı Schulz'dan Berlusconi'ye Tepki

Schulz: "Berlusconi'nin, seçim kampanyasında kullandığı 'Daha fazla İtalya, daha az Almanya' sloganı halkları karşı karşıya getiriyor" "Berlusconi’nin yaptığı Avrupa’yı bölmektir.

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin Almanya'yı hedef alan sözlerine tepki göstererek, "Berlusconi'nin seçim kampanyasında kullandığı 'Daha fazla İtalya, daha az Almanya' sloganı halkları karşı karşıya getiriyor" dedi.

Almanya'da 25 Mayıs'taki Avrupa Parlamentosu seçimleri için çalışmalarını sürdüren Schulz, SPD Genel Merkezi'nde gazetecilerin sorularını cevapladı.

Seçimlerde, "Daha fazla İtalya, daha az Almanya" sloganını kullanan Berlusconi'nin, "Almanlara göre, Yahudi toplama kampları hiç olmadı" ifadesinin hatırlatılması üzerine Schulz, Berlusconi'nin söylediklerinin tehlikeli olduğunu söyledi. Berlusconi'nin seçimde oy oranını artırabilmek için bu tür yöntemlere başvurduğunu vurgulayan Schulz, şöyle konuştu:

"Berlusconi, seçim kampanyasında kullandığı 'Daha fazla İtalya, daha az Almanya' sloganıyla halkları karşı karşıya getiriyor. Bu ifadelerin, bizlerin Avrupa Birliği'nin temellerini atarken, onu inşa ederken sahip olduğumuz duygu ve düşüncelerin tam tersi. Uluslar, halklar arasında sınırları kaldırma ve işbirliği yapma hedefimizin tam tersi sözler. Berlusconi'nin yaptığı Avrupa'yı bölmektir. Ben bunu tehlikeli buluyorum."

AP seçimlerinde SPD'nin liste başı adayı Schulz, Berlusconi'nin kendisini hedef alan, "Almanlara göre, Yahudi toplama kampları hiç olmadı" sözlerine de tepki gösterdi. Schulz, "Savaş sonrasında kurulan yeni Almanya, herkese örnek olacak şekilde tarihiyle yüzleşmiştir. Kendi tarihine ilişkin tüm sorumluluğu üstlenmiş ve bundan doğru sonuçlar çıkarmıştır" diye konuştu. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Silvio Berlusconi Almanya İtalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title