Haberler

AP 'AB'nin Irak'taki Rolünü' Tartışacak

Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu, 12 Mart Çarşamba Günü Düzenlenecek Oturumda, Portekizli Sosyalist Parlamenter Ana Maria Gomes'in, 'AB'nin Irak'taki Rolü' Konulu Raporunu Tartışacak.

Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu, 12 Mart Çarşamba günü düzenlenecek oturumda, Portekizli Sosyalist parlamenter Ana Maria Gomes'in, ''AB'nin Irak'taki rolü'' konulu raporunu tartışacak.

Raporda, Irak yönetiminden, kendi topraklarından Türkiye'ye yönelik terörist saldırıları engellemesi istenirken, Türkiye'ye de, Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı göstermesi ve terörist faaliyetlere, Irak'a sınır ötesi askeri operasyon yaparak karşılık vermemesi çağrısında bulunuluyor.

AP Genel Kurulu'nda 13 Mart Perşembe günü oylanması beklenen raporda, AB'nin, Irak'ın yeniden inşasına daha fazla destek vermesi isteniyor.

Raporda, Irak'ın ekonomisi ve altyapısıyla birlikte, bu ülkedeki insan hakları ve diğer toplumsal sorunlar karşısında da AB'nin duyarlı olması çağrısında bulunuluyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title