Haberler

Aosb "En Yeşil Osb" Yolunda

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) bünyesinde bulunan peyzaj birimi çalışanlarına ve bölgede faaliyet gösteren firmaların bahçe işleri ile uğraşan çalışanlarına budama eğitimi verildi.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) bünyesinde bulunan peyzaj birimi çalışanlarına ve bölgede faaliyet gösteren firmaların bahçe işleri ile uğraşan çalışanlarına budama eğitimi verildi.

Çevre konusunda son derece duyarlı olan ve " Türkiye'nin en yeşil OSB'si" olma hedefine emin adımlarla ilerleyen AOSB, bu kapsamda yürüttüğü çalışmalara bir yenisini ekledi. "En Çevreci OSB Yarışması"nda daha önce ikincilik ödülü alan AOSB de bitki bakımlarının ilkbahar aylarında başlaması nedeniyle "Meyve Ağaçlarında Budama ve Terbiye Şekilleri" konulu seminer düzenledi.

Çukurova Üniversitesi işbirliğiyle AOSB Seyhan Salonu'nda gerçekleşen seminere, firmaların bahçe işleri ile uğraşan çalışanları katıldı. Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü'nden Prof. Dr. Ali Küden ve Doç. Dr. Bilge Yılmaz tarafından verilen eğitimin ilk bölümünde teorik bilgiler aktarıldı.

Şekil, verim ve gençleştirme budamaları hakkında detaylı bilgiler veren Küden ve Yılmaz, meyve ağaçlarında ana dalların gövde ile yaptıkları açıların 45-60 derece arasında olması gerektiğine dikkat çekerek, "Gövde ile yaptıkları açılar 45 dereceden dar olan ana dalların birleşme noktasındaki hücrelerde odunlaşma tam olmayacağı için dalın dış etkilere karşı direnci zayıf olur ve böyle ana dallar çabuk kırılır. Ayrıca, aynı noktadan yan yana büyüyen aynı kuvvetteki dalların gelişmesine de izin verilmemeli, Bu gibi durumlarda geniş açılı dal bırakılarak, dar açılı büyüyen dal çıkartılmalı" ifadelerini kullandılar.

Prof. Dr. Küden ve Prof. Dr. Yılmaz, peyzaj uygulamalarında sıkça kullanılan; yetişkin ağaçlara veya çalılara küp, küre ve hayvan şekilleri verme sanatı olan topiary hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.

İkinci bölümde ise bahçede uygulamalı eğitim gerçekleştirildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Hacı Sabancı Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title