Haberler

Antimilitarist Hava Korsanı

THY Tiran-istanbul Uçağını Kaçıran Hakan Ekinci, Savaş Karşıtı Bir Web Sitesine Yazdığı Yazılarla, Başından Geçenleri ve Vicdani Reddini Anlattığı, Arnavutluk'tan Türkiye'ye İade Edileceğinin Netleşmesin Ardından da Atatürk Havaalanı'nda Savaş Karşıtlarının Kendisine Destek Vermesini İstediği Görüldü.

THY Tiran-İstanbul uçağını kaçırarak iki buçuk saat süreyle yolcuları alıkoyan Hakan Ekinci, savaş karşıtı bir web sitesine yazdığı yazılarla, başından geçenleri ve vicdani reddini anlattı. 5 Eylül’de Arnavutluk’tan Türkiye’ye iade edileceğinin netleşmesin ardından da Atatürk Havaalanı’nda savaş karşıtlarının kendisine destek vermesini istedi.

Hakan Ekinci, İstanbul’da 1.Ordu Komutanlığı’nda askerlik görevini yaparken çarşı izni sırasında kaçarak Arnavutluk’a gitti. 1978 İzmir doğumlu Ekinci, başından geçenleri değişik tarihlerde savaş karşıtı bir web sitesinde anlattı.

Ekinci, savaskarsitlari.org sitesinde yayınlanan mektuplarında askerlik görevi süresince yaşadıklarından dolayı vicdani reddini ilan ederek askerlik yapmayı reddettiğini belirtiyor. Ekinci, siteye gönderdiği son mektupta Arnavutluk makamlarının Türkiye’ye iadesine karar vermesi üzerine şunları belirtiyor:

“Bugün (Arnavutluk makamlarından çalışma izni) için savunmam istenmiştir. Ama savunmamı daha önceden hazırlayan avukat sırra kadem bastığından dolayı bu hakkımı kullanamıyorum. Böyle bir durumda da yarın Türkiye’ye iadem kesinleşmiş oluyor.”

Ekinci, “Sevgili antimilitarist savaşkarşıtı dostlarım” diye başladığı mektubunda iltica eden ilk asker olduğunu ve Türkiye’ye döndüğünde başına neler geleceğini bilmediğini belirterek, destek talebinde bulunuyor. Ekinci, 5 Eylül 2006 tarihli mektupta Türkiye’ye iade edildiğinde de üniforma giymeyi reddedeceğini belirtiyor ve imzasını “Sonuna Kadar İnatçı Retçi Hakan EKİNCİ” olarak atıyor. Ekinci, mektubunu şu sözlerle bitiriyor:

“Yarın sabah ilk uçakla gönderiliyorum. Sizleri de Atatürk Havalimanına beklerim, destek olursanız sevinirim. Bu mesajım sizlere, hepinize her şey için çok teşekkür ederim. ‘Buraya kadarmış’ demeyeceğim. Umut ediyorum ki inatçı tavrım Türkiye’de de sürecek. Kendinize iyi bakın, her şey gönlünüzce olsun, sağlıklı ve mutlu kalın. Çünkü hepinizi böyle tanıdım:)) Hoşçakalın bye bye, Hakan.”

Tiran-İstanbul uçağını kaçıran Ekinci, İtalyan makamlarından siyasi sığınma talep etmesinin ardından teslim olmuş, eylemini bitirirken özür dilemesi ve sorun çıkmayacağını duyurmasıyla yolculardan alkış almıştı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title