Haberler

    Antibiyotik Gibi! Bademcik İltihabını Anında Geçiriyor!

    Kestane balının neye iyi geldiğini bilmek istiyorsanız, sizin için hazırladığımız kestane balının faydaları hakkında bilgiler paylaştık. Bal,bilindiği gibi en güçlü antibiyotik etkiye sahiptir. Balın, kış hastalıkları ve gribe karşı bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği, yara ve iltihapların iyileşmesinde olumlu bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Özellikle kestane balının faydaları, bal çeşitleri arasında büyük önem taşır. Kestane balı, diğer ballara göre daha koyu renkli ve 2 katı fazla demir içermektedir. Yüksek oranda früktoz içerir ve bunun sonucu olarak da kolay kolay kristalize yani şekerlenme yaşanmaz. Peki, kestane balının faydaları nelerdir? İşte kestane balının faydaları...

    Kestane balının faydaları

    Kestane balının faydaları saymakla bitmiyor. İçerisinde yüksek miktarda mineral, polen ve tanen içerir. Koyu sarı ile siyah arasında olan koyu renkli bir baldır ve içinde az miktarda asit bulunur. Kestane balının kendine özgü aromatik lezzeti vardır ve tattıktan sonra acı bir tat bırakır. Sizi kış aylarına hazırlayacak ve bağışıklığınızı güçlendirecek kestane balının faydalarını maddeler halinde paylaştık. İşte kestane balının faydaları...

    Yaşlanmayı önler: İçerisinde yüksek miktarda antioksidanlar bulunur ve bunun sayesinde serbest radikallerin giderilmesine yardımcı olur. Dolayısıyla vücudu yaşlanma etkilerinden koruyarak genç görünmenize yardımcı olur.

    Fiziksel yorgunluğu azaltır: Kestane balında bulunan yüksek miktardaki früktozlar iyi bir enerji kaynağı olarak hizmet ederler. Bundan dolayı bir kaşık kestane balı fiziksel yorgunluğu anında azaltır.

    Sivilceleri iyileştirir: Kestane balının anti bakteriyel etkisi, sivilceler üzerinde iyileştirici bir etki yaratır. Kestane balını doğrudan yüz maskesi olarak kullanmak veya yulaf ezmesi ile karıştırmak iltihaplanmayı ve tenin dökülmesini azaltır.

    Bağışıklık sistemini güçlendirir: Kestane balının içerisindeki demir, B vitamini, C vitamini ve antioksidanlar gibi yüksek miktardaki mineraller kasların güçlendirilmesi, kan dolaşımını hızlandırması, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmesi gibi değişik vücut fonksiyonlarını destekler. Buna ek olarak karaciğer ve mide gibi organların işleyişlerini de güçlendirir.

    Diğer faydaları:

    -Prostat şikayetlerine karşı faydalıdır.

    -Sinirleri güçlendirir.

    -Karaciğer yetmezliği ve şişkinliğe iyi gelir.

    -Mideyi kuvvetlendirir.

    -Kan damarlarını kuvvetlendirir ve varisli damarların oluşumunu engeller.

    -Kasları kuvvetlendirir.

    - Astım, bronşit ve nefes darlığına iyi gelir.

    -İştahın açılmasını sağlar.

    -Bademcik de oluşan iltihapları giderir.

    -Felç hastalarına büyük bir şifadır.

    Kaynak: Pembenar / Kadın

    Astım Kadın Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title