Haberler

Antarktika'da Yavru Deniz Dinozoru Fosili Bulundu

Arjantinli ve ABD'li bilim adamları, Antarktika'da 70 milyon yıl önce yaşamış yavru bir deniz dinozoru (pleziozor) fosili buldu.

Antarktika Müzesi Müdürü Mariano Memolli, fosilin son derece iyi korunmuş durumda bulunduğunu, yalnızca kafatasının hava koşulları nedeniyle zarar görmüş olduğunu söyledi.

Memolli, bu sürüngenin İskoçya'daki efsanevi Loch Ness Gölü canavarına çok benzediğini, su üzerinde uçmasını sağlayan küçük kanatları olduğunu ve günümüzdeki penguenlerle de benzerlik gösterdiğini bildirdi.

Vega Adası'nda, bilim adamlarının zorlu uğraşları sonucu deniz düzeyinin 200 metre üzerinde bulunan kalıntıların Dakota Müzesi'ne yollandığı, burada fosilin yavru deniz dinozoruna ait olduğunun anlaşıldığı, ilk kez bu türün yavrusuna rastlanması nedeniyle fosilin ayrı bir önem taşıdığı vurgulandı.

Araştırmacılar, bölgede kül katmanlarının bulunması nedeniyle yavru dinozorun bir yanardağ patlaması sonucu telef olduğu olasılığı üzerinde duruyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title