Haberler

Antalyasporlu Taraftarlara Ceza

Samsun Vali Yardımcısı Raif Özener Başkanlığında Toplanan İl Spor Güvenlik Kurulu, Samsunspor-antalyaspor Karşılaşmasını İzlemek Üzere Samsun'a Bıçaklar ve Esrarla Gelen Taraftarlara Ceza Yağdırdı.

Samsun Vali Yardımcısı Raif Özener başkanlığında toplanan İl Spor Güvenlik Kurulu, Samsunspor-Antalya spor karşılaşmasını izlemek üzere Samsun'a bıçaklar ve esrarla gelen taraftarlara ceza yağdırdı.

3 Eylül 2007 Pazartesi günü oynanan Samsunspor-Antalya spor karşılaşmasına bıçaklarla gelen 14 taraftar polis tarafından gözaltına alınmıştı. Antalya spor'u desteklemek için Antalya'dan Cüneyt E. idaresindeki 07 D 8912 plakalı minibüsle yola çıkan holiganlar, Samsun girişinde polis tarafından aranmış, Atakum Polis Merkezi ekiplerince Kalkancı Mahallesi Eğitim Fakültesi önünde durdurulan minibüste yapılan aramada 1 adet aydınlatma lambalı bıçak, 1 adet sabitlenebilen bıçak, 1 adet oluklu avcı bıçağı, 2 adet

iki parçalı birleşebilen kesici alet, 10 gram esrar maddesi, sarma kağıdı ve 4 adet meşale ele geçirilmişti.

Cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alınan 6'sı öğrenci, 4'ü lise ve üniversite mezunu, biri güvenlikçi 14 fanatiğin sorgulamaları yapıldı. 6136 sayılı kanuna muhalefet ve esrar maddesi bulundurmaktan gözaltına alınan Mustafa B. (22), Özge Ç. (24), Sercan T. (22), Mukbil Y. (24), Ali Rıza K. (23), Ufuk U. (22), Epirden Güney S. (19), Koray Ö. (23), Engin S. (24), Murat Ç. (19), sürücü Cüneyt E. (34), E.Y. (17), E.S. (17) ve S.A. (17) geceyi gözaltında geçirdikten sonra adliyeye çıkarıldı.

Cumhuriyet Savcısı fanatikleri serbest bıraktı.

Samsun İl Spor Güvenlik Kurulu ise taraftarların yakasını bırakmadı. Samsunspor-Antalya spor maçına ilişkin karar alan kurul, Cüneyt E., Mukbil Y., Ufuk U., Murat Ç., Emre S, Efkal Y., Mustafa B., Ali Rıza K., Epirden Güney S., Salih A., Koray K., Özge Ç., Sercan T. ve Engin S.'nin 55149 sayılı Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 11 ve 12. maddeleri uyarınca 4'er ay süreyle spor müsabakalarını seyirden men ve 899'ar YTL para cezasına çarptırdı.

Samsun İl Spor Güvenlik Kurulu'nun kararı, Antalya İl Spor Güvenlik Kurulu'na bildirdi. Polis, söz konusu taraftarlara tebligatları ulaştırmaya başladı. Salih A.'nın geçmişte oynanan Antalyaspor-Sakaryaspor karşılaşmasından da cezası bulunduğu, 3 Şubat 2007'de oynanan söz konusu o maçta otobüslerin taşlanması olayına karıştığı için 6 ay müsabakaları seyirden men ve bin 221 YTL para cezasına çarptırıldığı belirlendi.

(AG-SA-MFS-ÖZ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title