Haberler

Antalyaspor'un 2016 Karnesi

Spor Toto Süper Lig’de 2016-2017 sezonuna kötü başlangıç yapan Antalyaspor, ilk yarı da topladığı 22 puanla ligin ilk yarısını 9. sırada tamamladı.

Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonuna kötü başlangıç yapan Antalyaspor, ilk yarı da topladığı 22 puanla ligin ilk yarısını 9. sırada tamamladı.

Spor Toto Süper Lig'e Osmanlıspor beraberliğiyle başlayan Antalyaspor, Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın takımın başına gelmesinden sonra topladığı puanlarla 2016-2017 sezonunun ilk yarısını 22 puanla 9. Sırada tamamladı. Antalyaspor oynadığı 16 maçta 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 mağlubiyet elde etti. İlk yarıda topladığı 22 puan ile 9. sırada bulunan Antalyaspor, rakip filelere 16 gol atarken, kalesinde ise 20 gole engel olamadı.

"Gençer'in yerine Öztürk"

Dünyaca ünlü futbolcu Samuel Eto'o transferiyle adından söz ettiren Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer geçtiğimiz ay olağanüstü kongre kararı almıştı. Kongre kararı ile başkanlığı bırakan Gencer'in yerine kulüp başkanı olarak Ali Şafak Öztürk getirilmişti. Öztürk, güçlü bir yönetim kadrosu ile Antalyaspor'u daha yukarılara taşımak için çalışmalara devam ediyor.

"Morais ile başlandı Çalımbay ile devam ediliyor"

Antalyaspor takımın başına 2015-2016 sezonunda Teknik Direktör Yusuf Şimşek'ten sonra göreve getirilen Portekizli Teknik Adam Jose Morais ile başladı. Antalyaspor yönetimi, ligde oynanan 6 maçta toplanan 2 puan sonrasında Portekizli teknik adam ile yollarını ayırdı. Morais, kırmızı-beyazlı takımın başında 24 maça çıkarken, bunların 5'i Türkiye Kupası maçı oldu. Portekizli teknik adam 24 maçta 10 yenilgi, 6 beraberlik ve 8'de galibiyet aldı. Deneyimli teknik adam Morais, 2016-2017 sezonunda Antalyaspor'un başında 6 maça çıktı. Alanyaspor, bu karşılaşmalarda Konyaspor, Karabükspor ve Galatasaray'a yenilirken, Osmanlıspor ve Akhisar Belediyespor ile de berabere kaldı. Antalyaspor yönetimi alınan bu başarısız sonuçların ardından Portekizli teknik adam Morais ile yollarını ayırdı ve en son Kasımpaşa'da görev alan Rıza Çalımbay'ı takımın başına getirdi.

"Çalımbay 2 yenilgi aldı"

Morais'in ardından göreve gelen Teknik Direktör Çalımbay, Akdeniz ekibinin başında 10 maça çıktı. Tecrübeli teknik adam 10 maçta, 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 2'de yenilgi aldı. Çalımbay, Antalyaspor'un başında ilk kez Rizespor karşısında takımının başında yer aldı. Çalımbay'ın takımı ilk maçında Rizespor ile 1-1 berabere kaldı. Bir sonraki hafta ise Beşiktaş deplasmanında 3-0 mağlup olan Antalyaspor, sonrasında oynadığı Kayserispor, Gençlerbirliği, Trabzonspor ve Adanaspor'u 1-0 mağlup ederek 4 haftalık galibiyet serisi elde etti. Kırmızı beyazlı takım sezonun ilk galibiyetini Kayserispor maçında elde ederken, Trabzonspor'u da Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun yapılışından beri ilk kez deplasmanda mağlup etti. Akdeniz ekibi Antalyaspor Rıza Çalımbay gözetiminde 4 maçlık galibiyet sonrasında Medipol Başakşehir ile 2-2 berabere kaldı. 14. haftada sahasında Fenerbahçe'yi Yekta Kurtuluş'un yaklaşık 25 metreden attığı golle mağlup eden Antalyaspor, sonraki hafta deplasmanda Bursaspor'a 2-1 mağlup oldu. Kırmızı beyazlılar ligde oynadığı 7 maç aradan sonra mağlup olurken, 2016-2017 sezonunun ilk yarısının son haftasında sahasında oynadığı Kasımpaşa maçını da 2-1 kazandı. Antalyaspor, Rıza Çalımbay takımın başında geldikten sonra topladığı 20 puanla ligde üst sıralara tırmanma başarısı gösterdi.

"4 büyüklere 2 galibiyet 2 yenilgi"

Antalyaspor ligin ilk yarısında 4 büyük takıma karşı oynadığı maçlardan 2 galibiyet, 2'de yenilgi çıkardı. Ligin 6. haftasında deplasmanda Galatasaray'a konuk olan kırmızı beyazlılar sahadan 3-1 yenilgi ile ayrıldı. Ligin 8. haftasında yine deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşan Akdeniz ekibi bu kez sahadan 3-0 mağlup ayrıldı. 11. haftada yine deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşan kırmızı beyazlılar bu sefer Chico'nun attığı golle sahadan galip ayrılan taraf oldu. Antalyaspor'un bu galibiyeti 1951 yılında yapılan Trabzon Avni Aker Stadyumu'nda Trabzonspor'u ilk kez yendi. Kırmızı beyazlılar daha önce oynanan 27 maçta galibiyet yüzü görmezken, 21 yenilgi ve 6 beraberlik elde etmişti. 14. haftada sahasında Fenerbahçe'yi Yekta Kurtuluş'un yaklaşık 25 metreden attığı golle mağlup etti.

"Eto'o'nun aklı transferde kaldı"

2015-2016 sezonunun başında İtalya'nın Sampdoria takımından Antalyaspor'a transfer olan ünlü futbolcu Samuel Eto'o, bu sezon istenen performansı sergileyemedi. Geçtiğimiz sezon attığı 20 gol ve yaptığı 5 asistle takımının galibiyetlerinde büyük rol oynayan Kamerunlu yıldız, ligin ilk yarısında oynadığı 13 maçta 5 gol, 2 asist yapma başarısı sağladı. Kamerunlu dünyaca ünlü golcü oyuncu geçen sezonun ilk yarısında 13 gol atma başarısı elde etmişti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Rıza Çalımbay Trabzonspor Antalyaspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title