Haberler

Antalyalılar 07.07.2007'ye Buruk Giriyor

Takvimlerde Yarın Üç 7'nin Yan Yana Gelecek Olmasıyla Tüm Dünyada Yayılan 07.07.07 Çılgınlığı Sürerken, 07 Plaka Numarasına Sahip Antalya'da Planlanan 7 Temmuz Partisi Seçim Engeline Takıldı. Bu Günün Şanslı Olduğuna İnanan Antalyalılar, Seçim Propagandasına Dönüşmesinden Endişe Ettikleri Partinin İptal Edilmesinden Dolayı Üzgün.

Takvimlerde yarın üç 7'nin yan yana gelecek olmasıyla tüm dünyada yayılan 07.07.2007 çılgınlığı sürerken, 07 plaka numarasına sahip Antalya'da planlanan 7 Temmuz partisi seçim engeline takıldı. Bu günün şanslı olduğuna inanan Antalyalılar, seçim propagandasına dönüşmesinden endişe ettikleri partinin iptal edilmesinden dolayı üzgün.

Antalyalılar Derneği'nin organize ettiği 07.07.07 partisi iptal edildi. Dernek ve destek veren kuruluşlar kutlamalar için aylar öncesinden çalışmalara başladı. Antalyalılardan yoğun ilgi gören "07 partisi", heyecanla beklenirken dernek yönetimi kutlamaları iptal etmeye karar verdi. İptal kararının gerekçesi ise yaklaşan seçimler nedeniyle propaganda çalışmalarının partiye katılanları huzursuz etme olasılığı oldu. Açıklamasında, her partiye eşit uzaklıkta olduklarını belirten Dernek yönetimi, "Yönetim olarak siyasetin gölgesinde yapılacak kutlamalarda Antalyalılık ruhunu ortaya koyamayacağımızı düşündük" dedi.

NİKAH SAYISINDA PATLAMA

Tüm dünyada etkisini gösteren 7.7.2007 çılgınlığına evlenecek çiftler de katıldı.

Evlenmek için 07.07.07'yi tercih edenlerin sayısı yarın tüm dünyada "evlenme rekoru" kırılacağını gösteriyor. Yarın için yer bulamayan ya da evlendirme dairelerinin yoğunluğundan dolayı gün alamayan çiftler ise 8 Temmuz Pazar gününü tercih ediyor. ABD'nin Las Vegas kentinde de 3 bin çiftin, 7 Temmuz 2007'de evlenmek için gün aldığı haberleri dünya basınına yansıdı.

Çankaya Evlendirme Dairesi'ne bu tarih için yapılan başvurular Cuma günü akşamına kadar devam etti.

Çankaya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Evlendirme Birimi Koordinasyon Yetkilisi Aycan Çakan, ANKA'ya yaptığı açıklamasında, 7.7.2007 tarihinde kıyılacak nikahların yüzde 100 artış gösterdiğini belirtti. Çakan, normalde bir günde en fazla 60 nikah kıyabildiklerini, ancak bu tarihe olan büyük talepten dolayı nikah sayısını 101'e çıkardıklarını söyledi. Başvuruların Cuma günü bile devam ettiğini belirten Çakar, kapasite yetersizliğinden dolayı bu sayıda kaldıklarını, imkanlar daha geniş olsa nikah işlemlerini geri çevirmeyeceklerini dile getirdi. Çakar, evlenecek çiftlerin, tarihi genellikle kolay hatırlanabilir olmasından dolayı tercih ettiklerini kaydetti. Personelin 11.00-19.00 olan çalışma saatlerini 11.00-22.00'a uzattıklarını belirten Çakar, bütün personelin aralıksız çalışacağını, Pazar günü de aynı yoğunluğun devam edeceğini söyledi.

Dünya yarının "uğurlu gün" olduğunu düşünürken astrologlar bu konuda farklı düşünüyor. Merkür'ün konumu nedeniyle 7 Temmuz'da bazı aksiliklerin yaşanabileceğini belirten astrologlar, çiftleri temkinli olmaya çağırıyor.

7 NEDEN ÖNEMLİ

İnternette 07.07.07 ile ilgili çeşitli bilgiler de aylardır kullanıcılar arasında paylaşılıyor. 7'nin dünya için taşıdığı anlam, inernette Verda Aymete'ye ait olduğu belirtilen metinle anlatılıyor.

"Dünya 7 kıta, hafta 7 gün, gökkuşağı 7 renk, dünyanın 7 harikası, eski Yunan uygarlığında 7 akıllı adam! Dünyada 7 kapı, mitolojide 7 esas Tanrı, soyumuz 7 göbek, Pamuk Prenses ve 7 cüceler, ilkokulun başlangıç yaşı 7, Çin'de kutsal 7 element, dünyanın etrafında 7 gezegen, Feng Shui'de iletişim sayısı 7, büyükayı 7 yıldızlı, insan 7 çakralı, nota sayısı 7, káinatın 7 safhada yaratıldığına inanılır. İrfanın, mistik gücün, dua ve meditasyonun, manevi başarının ve bilgeliğin rakamı yine 7... Kábe'nin etrafı 7 kez tavaf edilir, Katoliklerde 7 sakrament esas, kutsal şamdan 7 mumlu, Mısır'da güneş tanrısı RA 7 ruhlu, Tibet'te 7 Buda, Afrikalıların Kwanza bayramı 7 sembollü, Zulu süsleri 7 renkli, Eskimolarda kar 7 isimli, Hürmüz 7 kocalı, dinlenmek 7. günde, 7 tepe üstünde Rio, 7 tepe üstünde Roma, 7 tepe üstünde İstanbul, filmlerden '7 kardeşe 7 gelin', başka bir film '7 günah', 'James Bond 007', Yüzünüzde 7 nokta (açık) var (ağız, kulak 2, burun 2, göz 2), dünya 7 kıta, denizlerin figüratif sayısı 7, Kızılderililere göre mevsimler 7 tane, Avustralya yerlileri Kulinlere göre de mevsimler 7 tane, Japonya'da rakamların en uğurlusu 7, Tarot falında 7 zafer, Mevláná yılı (doğum yıldönümü-1207-2007), gökyüzü 7 kat... "(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title