Haberler

Antalyalı Yörüklerden Mehmetçiğe Destek

Antalya Yörükler Derneği ve Trabzon Din Gönüllüleri Derneği, Hatay’ın Hassa ilçesine gelerek Zeytin Dalı Harekatına olan desteğini gösterdi.

Antalya Yörükler Derneği ve Trabzon Din Gönüllüleri Derneği, Hatay'ın Hassa ilçesine gelerek Zeytin Dalı Harekatına olan desteğini gösterdi.

Afrin'in terör örgütlerinden temizlenmesinin ardından Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen vatandaşlar Zeytin Dalı Harekatında görev yapan Mehmetçiğe desteğini sürdürüyor.

Antalya'dan Hatay'ın Suriye sınırında bulunan Hassa ilçesine gelen Yörükler, yanlarında getirdikleri büyükbaş hayvanı kurban etti. Yörük kadınlarının da katıldığı ziyarette sınır hattındaki Mehmetçiğe mehter takımı ile destek olundu. Ziyaretçiler Mehmetçiğe şiirler ve dualarla desteklerini gösterdi.

Afrin'de Türler ve Kürtlerin zafer elde ettiğini söyleyen Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, "Burada zaferimiz sadece terör örgütlerine karşı değil emperyalizme karşı, Amerika'ya karşı verdik. Haksızlık üzerine kurulan emperyalist devletler, Türkiye'nin haklı mücadelesinde sesleri dahi çıkmadı. Burada bu operasyonlar yapılacaktı, zaten Cumhurbaşkanımız işaret; 'Sıradaki hedef Menbiç' diye. Milletçe savaşmayı bilen bir toplumuz. Bu zafer sadece Türkler değil, Kürtler de kazandı, Araplar kazandı, Türkmenler kazandı yani insanlar kazandı" diye konuştu.

Afrin şehidi Mithat Dunca'nın vasiyetini yerine getirmek istediğini söyleyen Antalya Yörük beyi Hamdi Sarıca ise, "Şehit subayımız Mithat Dunca'ya Allah'tan rahmet diliyoruz. Kendisinin bir vasiyeti vardı, annesini ve babasını hacca göndermek istiyordu. Biz de kendisinin bu vasiyetini yerine getirmek istiyoruz" dedi.

Trabzon'dan Hatay'ın Hassa ilçesine Mehmetçiğe destek amaçlı geldiklerini söyleyen Din Gönüllüleri Derneği Başkanı Mehmet Polar ise, "Camilerimizde askerimize dualarımızla desteklerde bulunuyoruz, bugün de buraya gelerek Mehmetçiğimizin yanında yer aldığımızı göstermek istedik" diye konuştu. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Trabzon Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024?
title