Haberler

Antalyalı Yasemin Uzunoğlu, İnterneti Kullandı Kendi İşini Kurdu

Antalya'da yaşayan ve özel bir havayolu firmasında hosteslik yapan 31 yaşındaki Yasemin Uzunoğlu, 5 yıl önce firmanın kapanması üzerine çocukluk hayali olan moda tasarımcılığını hayata geçirmeye karar verdi.

Antalya'da yaşayan ve özel bir havayolu firmasında hosteslik yapan 31 yaşındaki Yasemin Uzunoğlu, 5 yıl önce firmanın kapanması üzerine çocukluk hayali olan moda tasarımcılığını hayata geçirmeye karar verdi. Evde boş zamanlarını dikiş dikerek geçiren Uzunoğlu, kocasının hediye ettiği dikiş makinesiyle hobisini işe dönüştürdü.

Küçük el çantaları, elbiseler diken Uzunoğlu, bu ürünlerin çevresindekiler tarafından beğenilmesi üzerine internet ortamında oluşturduğu kişisel blog sayfasında sergilemeye başladı.

EVİ İŞYERİ, BİLGİSAYARI MAĞAZASI OLDU

'Yaseminindiktikleri' adını verdiği sayfanın ziyaretçi sayısının her geçen gün artması üzerine Uzunoğlu, evinin bir odasını atölyeye dönüştürüp, diktiklerini internet ortamında satışa çıkardı. Blog sayfasının günde 2 bin civarında ziyaretçi sayısına ulaştığını dile getiren Uzunoğlu, bu işe nasıl başladığını şöyle anlattı Her Türk kadını gibi bir şeyler dikmeyi ben de seviyorum. Yaptıklarımın beğenilmesi üzerine diktiğim ürünleri, oluşturduğum internet sayfasında satmaya başladım. Hobimi işe dönüştürdüm. Türk evkadınının geleneksel hobisini, milenyum çağına ayak uydurarak farklı bir pazarda satmayı tercih ettim. İnternet ortamında oluşturduğum mağaza çok beğenildi.

HEDİYE DİKİŞ MAKİNESİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

Kocasının hediye ettiği dikiş makinesi ile hayatının değiştiğini dile getiren Uzunoğlu, Dikiş makinesiyle ürün çeşitliliğini artırdım. İnternette kişisel blog sayfası açtım ve ürün satışı yapmaya başladım. Evimde oluşturduğum atölyede dikiş yapıp, fotoğraflarını çekiyorum. Kişisel sayfama haftada birkaç defa yeni resimler koyarak güncelleme yapıyorum. Kişiye özel tasarımlar yapıyorum dedi. Uzunoğlu, müşterilerin taleplerine göre kendisini sürekli geliştirdiğini söyledi.

ÜNÜ TÜRKİYE'Yİ AŞTI

Yasemin Uzunoğlu, kendi tasarladığı triko, kazak, etek, ceket, çanta, hediye kutusu, elbise, eşofman takımları gibi ürünleri kişisel blog sayfasını ziyaret edip beğenin ve satın almak isteyen kişilerle mail yoluyla bağlantı kurduğunu aktardı. Müşterilerin taleplerine göre özel üretim de yapan Uzunoğlu, ürünleri kargo aracılığıyla Türkiye'nin birçok iline ve yurtdışında yaşayan Türklere gönderdiğini söyledi. Uzunoğlu, müşterilerin en çok 'anne-kız' olarak adlandırdığı, kız çocukları ve anneleri için takım olarak yaptığı giysilere ilgi gösterdiğini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title