Haberler

Antalyalı Kadınlardan 'Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı' Tanınmasının 84. Yıl Dönümünde Yürüyüş

Antalyalı kadınlardan 'Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı' tanınmasının 84. yıl dönümünde yürüyüşANTALYA - Antalyalı kadınlar, 'Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı' tanınmasının 84. yıl dönümünde yürüyüş gerçekleştirdi.

Antalyalı kadınlardan 'Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı' tanınmasının 84. yıl dönümünde yürüyüş

ANTALYA - Antalyalı kadınlar, 'Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı' tanınmasının 84. yıl dönümünde yürüyüş gerçekleştirdi.

Antalya'da kadınlar, CHP öncülüğünde 'Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı' tanınmasının 84. yılı kapsamında Aydın Kanza Parkı'nda bir araya geldi. Ellerinde dövizler ve " Antalya'da kadının mührü var" pankartı eşliğinde yürüyüşe geçen kadınlar, haklarının genişletilmesini içeren sloganlar attı. Kadınlar Güllük ve Cumhuriyet Caddesi'nden yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Kadın polisler tarafından aranan kadınlar adına Atatürk anıtına CHP Antalya Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci çelenk bıraktı. Grubunun en arkasında ise destek amacıyla erkeklerin yürüdüğü görüldü.

"Kadının hakları"

Burada kadınlara hitap eden Deveci, Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkı kazanmasının üzerinden 84. yılında sosyal, siyasal ve idari noktalarda temsil gücünün yeterli olmadığından kadınların mutlu olmadığını söyledi.

Kadınların mecliste, belediye başkanlıklarında yeterli seviyede yeralmadığından yakınan Nilüfer Deveci, " Kadın kişiliğini kazanmış aydın ve özgür olursa girdiğimiz yolda ilerleyebiliriz. Ülkemizde kadın-erkek eşitliği konusunda en büyük değişimleri gerçekleştirmiş olan Cumhuriyet Halk Partisi olarak hedefimiz, zihniyet değişikliğinden, hukuka, eğitimden, çalışma hayatına toplumdaki cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmaktır. Demokrasi ancak kadınların tam anlamıyla güçlendiği ve eşit yurttaş olduğu bir toplumda kökleşebilir. Kadınların kamusal ve toplumsal yaşama daha eşit katılabilmeleri ile daha güçlü olmalarından kadınlar kadar erkekler ve çocuklar dolayısıyla tüm ülke yararlanacaktır. Unutulmamalıdır ki adının güçlü olduğu bir ülkenin temelleri sağlam demektir."dedi.

"Yüzde 50 temsiliyet"

Kadınların siyasetin mutfağından sorumlu olduğunun altını çizen Deveci, " Onlar ellerinin hamuru ile her işi yapabilirler. Seçim zamanı kapı kapı dolaşmak, broşür dağıtmak, mitinglerde kalabalığı oluşturmak onların işidir, görevidir. Evleri,sokakları en iyi onlar temizleyebilir." Bu söylemlerin ötesinde; yönetim kademelerinde, temsil noktasında olmak istiyoruz. Kadınlar artık siyasetin mutfağından çıkıp sofrasına da oturmak istiyor. Yıllar önce kavuştuğu seçme ve seçilme hakkını kullanarak karar mekanizmalarında da yer almak istiyor. Hayatını yarısını oluşturan kadınlar olarak, kadınsız siyaset yarınsızdır, yarınlar için Antalya'da kadının mührü var diyoruz. Kotalara sığınmadan, yüzde 50 temsiliyet istiyoruz."ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Antalya Genel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title