Haberler

Antalyalı Esnaf ve Vatandaş Yılbaşı Süsü İstiyor

ANTALYA'da esnaf ve kent sakinleri, yılbaşı için süsleme hazırlığı olmamasından dert yandı. Esnaf, sadeliğin turizm kentine yakışmadığını söyledi.

Yeni yıla sayılı gün kala turizmin başkenti Antalya'da yılbaşını çağrıştıracak hiçbir hazırlığın yapılmadığı dikkati çekti. Kentin yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu 100'üncü Yıl Bulvarı, Kazım Özalp Caddesi, Cumhuriyet Meydanı ile tarihi Kaleiçi ve Saat Kulesi çevresinde de sadelik göze çarpıyor. Hem esnaf hem de kent sakinleri sadelikten dert yandı.

Kalekapısı Esnaflarını Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı Hasan Kilit, sadeliğin bir turizm kentine yakışmadığını söyledi. Hazırlığın olmamasının kendilerini üzdüğünü belirten Kilit, "Burası şehrin kalbi, şehrin nefes aldığı bir yer. Burada böyle bir sessizlik varken diğer bölgeleri tahmin etmek zor değil. Ekonomik darlık var, süslendiği zaman burada biraz olsun etkinlik oluyordu" dedi. Kent merkezi süslendiği zaman turistlerin süslü yerlere gelip fotoğraf çektirdiğini ve esnaftan alışveriş yaptığını söyleyen Kilit, şöyle konuştu:

"Buranın rengarenk süslenmesi, her milletten insanın eğleneceği bir yer olması lazımdı. Ancak kendi kendimize kaldık. Dikkat ederseniz burada oturanlar, dolaşanlar hep emekli insanlar. Burası simge sokağımız, buranın daha canlı olması lazımdı. Buranın süslendiği zamanlarda turist grupları sırf o süsleri görmek için geliyordu."

Kaleiçi'nde 4 işyeri sahibi olan işletmeci Özgür Çetin de mevcut durumdan memnun olmadığını ifade etti. Bir an önce renklendirme ve ışıklandırma çalışmalarının yapılması gerektiğini kaydeden Çetin, "Şehrin merkezinin daha renkli olmasını isterdim. Bu sadece beni değil turizmi ve Antalya'yı ilgilendirin bir şey. Bence bir an önce renklenmesi lazım. Yılbaşına özel etkinlikler düzenlenmeli. Her geçen gün biraz daha ihtişamlı görüntüden uzaklaştık" dedi.

Cumhuriyet Meydanı ve Kaleiçi'nde 15 işletmenin sahibi olan Sadık Balık da 20 yıldır Antalya'da esnaflık yaptığını, ancak bu duruma alışık olmadığını söyledi. Antalya'nın daha süslü olmasını beklediklerini ifade eden Balık, "Şu anda işlerimiz durgun. Yılbaşı havası yok. Süsleme olsaydı daha farklı olurdu. İş yerlerinde, yollarda, aydınlatmalarda renklendirme ışıklandırma ve süsleme yapılabilirdi" diye konuştu.

Kıbrıs'ta yaşayan Antalya'ya tatile gelen Eray Hansu da kentin sadeliğinden dert yandı. Alışverişe çıktıklarını, ancak kentin çok sakin olduğunu belirten Hansu, "Sanki sıradan bir gün gibi geliyor bana. Her sabah işe gidip akşam işten gelir gibi bir hali var kentin" dedi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yılbaşı Antalya Özalp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title