Haberler

Antalya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: "Kadınlarımızın tarım alanında daha fazla yer alacağını görüyoruz. Kadınların eğitimi noktasında protokol yaptık. Pilot bölgelerden başladık, inşallah Antalya'da da bu eğitimi vermek istiyoruz"

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar,"Kadınlarımızın tarım alanında daha fazla yer alacağını görüyoruz. Kadınların eğitimi noktasında protokol yaptık. Pilot bölgelerden başladık, inşallah Antalya'da da bu eğitimi vermek istiyoruz" dedi.

Antalya'da bir restorantta gerçekleştirilen Antalya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Bayraktar, toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada,  Antalya'nın sadece turizm alanında değil tarım alanında da önemli bir il olduğunu kaydetti.

Yaş sebze ve meyve ihracatında Antalya'nın önemli bir yere sahip olduğunu belirten Bayraktar, Antalya'nın tarım potansiyelini değerlendiren bir il olduğunu, TZOB olarak kendilerinin de bu potansiyelin gelişmesine katkı sağladıklarını ifade etti.

Bayraktar, Antalya'da da üreticilerin bazı sorunları olduğunu ve düzenledikleri bu toplantıda Antalyalı üreticilerin sorunlarını da konuşacaklarını dile getirerek, sorunların başında girdi fiyatlarının yüksekliğinin yer aldığını söyledi.

Bayraktar, "Mazot ve gübre fiyatlarının bir miktar daha düşürülmesi, elektirik fiyatlarının düşürülmesi ve borçlarına yapılandırma isteniyor" dedi.

TZOB olarak çiftçilerin daha verimli üretim yapmalarını hedeflediklerini belirten Bayraktar, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıklarıyla eğitim çalışmaları yapıyoruz. Kadın çiftçilerimizin eğitim projesi. Bunu Antalya'da da uygulayacağız. Kadınlarımızın tarım alanında daha fazla yer alacağını görüyoruz. Kadınların eğitimi noktasında protokol yaptık. Pilot bölgelerden başladık, inşallah Antalya'da da bu eğitimi vermek istiyoruz" diye konuştu.

Bayraktar, Türk tarımının hedeflerinin çok büyük olduğunu vurgulayarak, 80 milyon nüfus ve 50 milyon turisti besleyen büyük bir tarım sektörünü hedeflediklerini söyledi.

Tarım sektöründe ihracatlarını 14-15 milyar dolar civarında olduğunu bunu 40 milyar dolara çıkarmak istediklerini anlatarak, şöyle devam etti:

"Bunun için de bazı tedbirleri almak gerekir. 80 milyon nüfusu, 50 milyon turisti besleyen büyük bir tarım sektörü hedefliyoruz. Bu hedeflere ulaşmak için de saydığımız sorunların çözümüne önem veriyoruz. Antalya'da da arazi parçalanması çok fazla. Verimliliği engelleyen hususlardan biri. Bu manada bakanlığın yaptığı miras hukuku çalışmalarına destek veriyoruz. İşletmeleri belli bir büyüklüğe getirmemiz lazım."

Öte yandan, basına kapalı gerçekleşen ve Antalya'daki ziraat odalarının başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin katıldığı koordinasyon kurulu toplantısında, odaların çalışmaları, projeleri ve üreticilerin sorunlarının görüşüldüğü öğrenildi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Şemsi Bayraktar Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title