Haberler

Antalya: Yunanlı Komutan Büyükşehir'de

- NATO'nun Doğu Akdeniz 2006 Tatbikatı'na Katılan Çok Uluslu Güce Bağlı Cos Snmg- 2 Unsurlarının Yunanlı Kurmay Başkanı Albay Evangelos Gavalas Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni Ziyaret Etti. Gavalas, Antalya ile Yunanistan'dan Bir Şehrin Kardeş Şehir İlişkisi Kurmasını Önerdi.

- NATO’nun Doğu Akdeniz 2006 Tatbikatı’na katılan çok uluslu güce bağlı COS SNMG- 2 unsurlarının Yunanlı Kurmay Başkanı Albay Evangelos Gavalas Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Gavalas, Antalya ile Yunanistan’dan bir şehrin kardeş şehir ilişkisi kurmasını önerdi.

Albay Evangelas Gavalas ile beraberindeki, Yunan Deniz Kuvvetleri’ne ait HS Boubouline (F-463) Gemi Komutanı Spiros Makris, İspanyol Deniz Kuvvetlerine’ne ait SPS Reina Sofia ( F-84) Gemi Komutanı Jose R. Vallespin ile Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait TCG Göksu (F-497) Komutanı Dz. Kur. Yb. Gökhan Ak’ı Büyükşehir Başkan Vekili İsmail Avşar kabul etti.

Albay Evangelos Gavalas, Antalya’nın çok güzel bir kent olduğunu ve burayı ziyaret etmekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İsmail Avşar, NATO’nun uluslar arası barışın sağlanmasındaki rolüne dikkat çekerek, Türk halkı olarak barış için yapılan tüm girişimleri desteklediklerini söyledi.

Türk ve Yunan halkları arasında tarihten gelen bir kültür birliği olduğunu vurgulayan İsmail Avşar “Geçmişte birlikte yan yana yaşamış, komşu olmuş iki toplumuz. Yüzyıllar boyu birbirlerine saygı duymuşlar ve halen de duymaktalar. Bu yakınlığı bugünlere de taşımamız gerek” dedi.

Kurmay Başkanı Albay Evangelos Gavalas da İsmail Avşar’a katıldığını belirterek, milletlerin birbirine yakın olduğunu, yaşanan depremlerde her iki ülkenin birbirine yardıma koştuğunu hatırlattı. Albay Gavalas, Antalya ile Yunanistan’ın bir şehrinin kardeş şehir ilişkisi başlatabileceğini, bunun halkları daha da yakınlaştıracağı önerisinde bulundu.

Bu fikri destekleyen Başkan Vekili İsmail Avşar, bu yönde çalışma başlatacaklarını kaydetti. İsmail Avşar, Kurmay Başkanı Albay Evangelos Gavalas’a ve beraberindeki komutanlara ziyaretin anısına plaket ve Antalya Tanıtım Seti hediye etti. Albay Gavalas da İsmail Avşar’a kase armağan etti.

(SÇ-SÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title