Haberler

Antalya - Yıldırım:´İsrail Yardım Taşıyan Gemilere Müdahale

İnsan Hak ve Hürriyetleri (ihh) İnsani Yardım Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze'ye İnsani Yardım Taşıyan Gemilerine İsrail Tarafından Müdahalede Bulunulması Halinde Türkiye'de Tüm Meydanlarda Protesto Gösterilerinin Yapılacağını Söyledi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze'ye insani yardım taşıyan gemilerine İsrail tarafından müdahalede bulunulması halinde Türkiye'de tüm meydanlarda protesto gösterilerinin yapılacağını söyledi.

Filistin'e insani yardım taşıyan Mavi Marmara Gemisi'nin Antalya Limanı'ndaki bekleyişi sürüyor. İHH İnsani Yardım Vakfı'na ait diğer 8 gemiyle Cuma günü öğle saatlerinde Kıbrıs açıklarında buluşacak konvoyun en büyük gemisi Mavi Marmara, yarın Antalya Limanı'ndan ayrılacak.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail Hükümeti'nin yardım konvoyunu vurmakla tehdit etmesinin kendilerini şaşırtmadığını söyledi. İsrail kaynaklı açıklamaları "Komik" olarak değerlendiren Yıldırım, "9 tane yardım gemisi. Bunlar küçük gemi. İsrail Donanması bunlara karşı filosunun yarısını çıkartacak. Dünya'da böyle bir şey görülmüş değil. Bir tarafta ellerinde çakı dahi olmayan çocuklar ve kadınlar, öbür tarafta İsrail savaş gemileri. Bunları tutuklamaya çalışacak" diye konuştu.

İsrail içinde de insani yardım konvoyuna ilişkin hükümetin değerlendirmelerinin tedirginlikle karşılandığını ileri süren Bülent Yıldım, "İsrailli vatandaşlar dünyada yalnızlaştıklarını hissediyor. Yönetim tavrından tedirgin oluyorlar" dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Yıldırım, olası müdahale halinde Türkiye'de bütün meydanlarda protesto gösterilerinin yapılacağını kaydetti. 'Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım' sloganıyla yola çıkan 9 insani yardım gemisinde 1000'i aşkın personel, gönüllü ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden konvoya dahil olan 35 milletvekili bulunduğunu kaydeden Yıldırım, gemilerde inşaat malzemesi, tıbbi yardım malzemeleri, ilaçlar ve çocuk oyun parkının olduğunu söyledi.

Antalya Limanı'nda bekleyen Mavi Marmara gemisinde ise bakım çalışmaları yapılıyor. Acil durumda kullanılacak filikalar son kez gözden geçilirken paslanan yerler yeniden boyanıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title