Haberler

SPOR Antalya'yı kupada derbi heyecanı sardı

Güncelleme:

Antalya'yı kupada derbi heyecanı sardı

VIDEO YOK

Tolga YILDIRIM- Burcu MUTLUANTALYA, (DHA) -

SPOR Toto Süper Lig'de Antalya'yı temsil eden Fraport TAV Antalya spor ile Aytemiz Alanya spor, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final maçında, geçen yılın ardından 17 Mart'ta ikinci kez karşı karşıya gelecek.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Galatasaray'ı eleyen Aytemiz Alanya spor ile Demir Grup Sivas spor'u kupa dışına gönderen Fraport TAV Antalya spor, yarı finalde futbolseverlere Antalya derbisi heyecanı yaşatacak. Ziraat Türkiye Kupası 5. turda Adana spor'u, son 16 turunda Büyükşehir Belediye Erzurum spor'u eleyen Aytemiz Alanya spor, çeyrek finalde Galatasaray'ı yenerek yarı finale yükselen taraf oldu. İlk kez 2016-2017 sezonunda Süper Lig'e çıkan Aytemiz Alanya spor, ligdeki başarılı performansının yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası'nda kulüp tarihinde geçen sezon ilk kez final oynama başarısı gösterdi.

GEÇEN SEZONUN AYNISI

Kupada 4. turda Pendik spor'u, 5. turda Beypiliç Bolu spor'u, son 16 turunda Bursa spor'u eleyen Fraport TAV Antalya spor ise çeyrek finalde Demir Grup Sivas spor ile eşleşti. Çeyrek finalde Sivas deplasmanda rakibini 1-0 yenen kırmızı beyazlılar, adını yarı finale yazdırdı. Aytemiz Alanya spor da Fraport TAV Antalya spor da geçen sezon çeyrek finalde aynı rakipleri eleyip, yarı finalde yine karşılaştı. Geçen sezonun yarı finalinde Fraport TAV Antalya spor'u eleyen Aytemiz Alanya spor, tarihindeki ilk kupa finalinde Trabzon spor'a mağlup oldu.

KUPANIN PROVASI ALANYA'DA

Spor Toto Süper Lig'de Antalya'yı temsil eden Fraport TAV Antalya spor ile Aytemiz Alanya spor, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde ikinci defa karşı karşıya gelecek. Karşılaşma sonunda Antalya ekiplerinden biri, finale adını yazdıracak. İki takım arasında Süper Lig, 1. Lig ve Türkiye Kupası'nda oynanan maçlarda Aytemiz Alanya spor'un 6, Fraport TAV Antalya spor'un 5 galibiyeti bulunuyor. İki karşılaşma da berabere sonuçlandı. Fraport TAV Antalya spor ile Aytemiz Alanya spor kupa yarı finali öncesinde, Süper Lig'in 30'uncu haftasında, 13 Mart'ta Alanya'da karşılaşacak.

YILMAZ KULÜBÜMÜZE KUPAYI GETİRMEK İSTİYORUZ

Fraport TAV Antalya spor Başkanı Mustafa Yılmaz, geçen sezon oynanan yarı final karşılaşmasında Aytemiz Alanya spor'un finale yükselen taraf olduğunu hatırlattı. Yılmaz, Aslında dejavu yaşanıyor. Geçen sene de yarı finalde Alanya spor ile oynamıştık. Bu sene o dejavu yaşanmaz. Biz öncelikle finale çıkmak istiyoruz. Antalyalıların beklentisi bu. Benim de Antalya spor başkanı olarak beklentim bu. Finalde de şehrimize, kulübümüze kupayı getirmek istiyoruz. Antalya şehrinin bu kupaya çok ihtiyacı var dedi.

MAÇ 17 MART'TA OYNANACAK

Aynı kentin iki takımının yarı finalde karşılaşması futbolseverleri de heyecanlandırdı. İki kardeş kulübün derbi olarak adlandırdığı karşılaşma için kentin bazı yerlerine Antalya spor bayrakları asıldı. Alanya'yı da kent merkezinde olduğu gibi heyecan sardı. Alanyasporlu futbolseverler de 17 Mart Çarşamba günü saat 20.45'te Antalya Stadyumu'nda oynanacak ve kaybedenin eleneceği karşılaşmayı heyecanla bekliyor.

'ALANYA'YA KUPA YAKIŞIR'

Alanya spor taraftarı Onur Ekici (41), bu sene daha tecrübeli olduklarını ve kupanın Alanya'ya gelmesini istediklerini söyledi. Ekici, Geçen tur Galatasaray'ı eledik, bu turda rakibimiz Antalyaspor. O da bizim takımımız. Geçen sene de Antalya ile kupada eşleşmiştik, turu geçmiştik. Bu sene yine şans, Antalya ile eşleştik. Ben inanıyorum ki bu iki Akdeniz temsilcisinden final oynayan takım Alanya olacak. Biz takımımıza güveniyoruz. Geçen sene geçtiğimiz gibi Antalya spor'u bu turda eleyip finale gideceğimize inanıyoruz. Finalde geçen sene şansız şekilde Trabzon'a elendik ama bu sene biraz daha tecrübeliyiz. Alanya'ya kupa yakışır. Alanya'ya bu kupanın gelmesini istiyoruz. Biz bu kupayı hak ediyoruz. İnşallah bu sene Türkiye Kupası Alanya'ya gelecek. Akdeniz'e gelecek dedi.

'MAÇLARI ÇOK ÖZLEDİK'

Tribünleri de çok özlediklerini belirten Ekici, Bazen taraftar grupları olarak takımımızı maça meşalelerle uğurluyoruz ya da yendiğimizde meşalelerle tesislere geri götürüyoruz. Ama gerçekten maçları çok özledik. Eminim futbolcular da bizi çok özledi. Tek hayalimiz artık maçların açılması. Kademeli de olsa artık maçlara girmek istiyoruz, çok özledik diye konuştu.

'PANDEMİYLE FUTBOL FARKLI BİR SEYRE GİDİYOR'

Alanya spor'un en ateşli taraftarlarından olan ve Alanya'da gür sesi, tribünden takımı tezahüratlarla ateşlemesiyle bilinen Turgay Meşe, Pandemi dönemiyle beraber Türkiye'de futbol farklı bir seyre gidiyor. Biz de elimizden geldiği kadar takımımızı dışarıdan takip edip destekliyoruz. Gönül ister ki tribündeki yerimizi alıp takımımızı oradan desteklemek ama ne yazık ki şu anda pandemi sürecinden dolayı bu şekilde seyretmemiz gerekiyor takımımızı şeklinde konuştu.

'İNŞALLAH HEM KUPAYI ALIR, HEM DE AVRUPA'YA GİDERİZ'

Kupayı Alanya spor'un kazanmasını istediğini belirten Meşe, şunları söyledi

Alanya spor son dönemlerde farklı bir konuma, farklı bir boyuta gelerek, farklı bir güzelliği Türkiye'ye yansıttı. Bu da bizi gerçekten sevindiriyor. Alanya spor şu anda kupaya oynuyor. Sezondaki hedefimiz kupayı almak. İnşallah da alırız. Yarı finalde Antalya spor ile karşılaşacağız o da güzel bir sevinç. Bir şehrin iki güzide takımı başarılı bir futbol sergilenir inşallah. Kazanan inşallah iyi oynayan ve Alanya olur. Alanya spor'umuz çok güzel, modern bir futbol oynuyor. İnşallah bu sezon hem kupayı alır hem Avrupa'ya gideriz.

'İNŞALLAH KISA SÜREDE BU ÖZLEM BİTER'

Koronavirüs salgını nedeniyle maçların uzun süredir seyircisiz oynanmasından dolayı oldukça mutsuz olduklarını ve tribünleri çok özlediklerini de ifade eden Meşe, şöyle konuştu

Futbol şöyle bir şey, yöneticisiyle, topçusuyla, malzemecisiyle, tribündeki seyircisiyle beraber bir halka olduğunu düşünüyorum. Bu futbolcu arkadaşlarımızla, yönetimle ya da bu camiada olan insanlarla konuşuyoruz futbolseverlerle beraber, bir eksikliğin olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu pandemi en kısa sürede biter, bu özlem de biter. Bu pandemi de bitmezse artık farklı bir spor dalı mı severiz, farklı bir sporla mı ilgileniriz bilmiyorum ama gerçekten çok özledik. Tabii önce sağlık olsun. Arkadaşlarımızı biz destekliyoruz, sıralamalarda yukarıdalar. Kupada başarılar. Yeri ve zamanı geldiği zaman biz de tribündeki yerimizi alırız, inşallah güzel günler kısa zamanda diyelim.

ALANYA 6, ANTALYA 5 DEFA KAZANDI

Antalyaspor ile Alanyaspor arasında Süper Lig, 1. Lig ve Türkiye Kupası'nda oynanan maçlar, sezonları ve sonuçları şöyle

1992-1993 Türkiye Kupası (Birinci Tur) Antalyaspor-Alanyaspor 2-3 (penaltılarla)

2014-2015 1. Lig Antalyaspor-Alanyaspor 0-4

2014-2015 1. Lig Alanyaspor-Antalyaspor 0-0

2016-2017 Süper Lig Alanyaspor-Antalyaspor 2-1

2016-2017 Süper Lig Antalyaspor-Alanyaspor 2-1

2017-2018 Süper Lig Antalyaspor-Alanyaspor 3-1

2017-2018 Süper Lig Alanyaspor-Antalyaspor 3-2

2018-2019 Süper Lig Alanyaspor-Antalyaspor 0-1

2018-2019 Süper Lig Antalyaspor-Alanyaspor 3-0

2019-2020 Süper Lig Alanyaspor-Antalyaspor 0-0

2019-2020 Ziraat Türkiye Kupası (Yarı Final İlk Maç) Antalyaspor- Alanyaspor 0-1

2019-2020 Ziraat Türkiye Kupası (Yarı Final İkinci Maç) Alanyaspor- Antalyaspor 4-0

2019-2020 Süper Lig Antalyaspor-Alanyaspor 1-0

2020-2021 Süper Lig Antalyaspor-Alanyaspor 0-2

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Türkiye Kupası Antalyaspor Antalya Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title