Haberler

Antalya: Yangında Oğlunu Kurtaran Anne Kızıyla Can Verdi

Antalya'da elektrik kontağından çıkan yangında kapının kilitli olması sebebiyle gecekonduda mahsur kalan anne, oğlunu kurtarmayı başarırken, kurtarmaya çalıştığı zihinsel engelli kızıyla birlikte yanarak can verdi.

Antalya'da elektrik kontağından çıkan yangında kapının kilitli olması sebebiyle gecekonduda mahsur kalan anne, oğlunu kurtarmayı başarırken, kurtarmaya çalıştığı zihinsel engelli kızıyla birlikte yanarak can verdi.

Edinilen bilgiye göre, Baraj Mahallesi 5837 Sokak'ta bulunan gecekonduda yaşayan anne Sabriye Oral (32), eşi Hamza Oral işe gittikten sonra 2 çocuğuyla kaldığı evde temizlik yapmak istedi. Öğle saatlerinde küçük oğlu Burak'ı uykuya yatıran anne, 9 yaşındaki zihinsel engelli kızı Müberra'nın dışarı çıkmaması için kapıyı kilitleyerek, evdeki işlerini yapmaya devam etti. Bu sırada elektrik kontağında meydana gelen kısa devre sebebiyle evde yangın çıktı. Anne ve 2 çocuğu kısa sürede alevlerin bütün evi sardığı evden, kapının kilitli ve pencerelerin demir parmaklı olması sebebiyle çıkamadı. İki çocuğunu da kurtarmak isteyen anne 'imdat yanıyoruz' diyerek çevreden yardım istedi. 'İmdat' çığlıklarını duyan bir vatandaş, alevlerin arasında kalan anneyle çocukların yardımına koşup itfaiyeye haber verdi. Vatandaşlar kilitli kapıyı açamayınca, anne banyo penceresinden küçük oğlu Burak'ı dışarıdaki vatandaşlara uzatarak kurtardı. Zihinsel engelli kızını da aynı şekilde alevlerin arasından kurtarmaya çalışan anne, çatının çökmesiyle kızıyla birlikte alevlerin arasında kaldı. Bu sırada olay yerine gelen itfaiye ekipleri anne ve kızı kurtarmaya çalıştı. İtfaiyenin büyük çabasına rağmen genç anne ve kızı yanarak can verdi.

Eşini ve özürlü kızını kaybeden baba Hamza Oral, şoka girdi. Aile yakınları sinir krizleri geçirirken, annenin çabasıyla kurtulan Burak'ın sağlık durumu iyi olduğu bildirildi.

Savcılık, olay yerinde yaptığı incelemeden sonra evin banyosunda yanarak ölen anne ile kızının cesetleri otopsi için Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title