Haberler

Antalya ve Almeria Arasında Ticari İlişkiler

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Üyelerini Dünya Pazarlarına Açmak İçin Yabancı Odalarla İş Birliği Anlaşmaları İmzalıyor.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerini dünya pazarlarına açmak için yabancı odalarla iş birliği anlaşmaları imzalıyor.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, son olarak İspanya'nın Almeria Ticaret ve Sanayi Odası ile iş birliği protokolü imzaladı.

Almeria Ticaret ve Sanayi Odası'nın daveti üzerine 28-30 Kasım 2007 tarihleri arasında İspanya'nın Almeria kentinde düzenlenen Expoagro 2007 Fuarı'na katılan ATSO Başkanı Kemal Özgen başkanlığındaki tarım sektörü temsilcileri Antalya'ya döndü.

Almeria'daki Expoagro 2007 Fuarı'na Antalya'daki tarım sektörü temsilcilerinden Ali Rıza Akıncı (İstanbul Tarım AŞ), Hamdi Güneş (Adalya Tarım AŞ), Ali Nazmi Acar (Setar Seb.Toh.Tar.AŞ), Erol Uğuz (Enerji Tarım Ltd.Şti), Hasan Ali Gönen (Kimta-Kimya Ve Tarım İlaç.AŞ) katılmıştı.

Fuarda, Antalyalı tarım sektörü temsilcilerinin İspanyol firmalar ile ikili görüşmeler gerçekleştirerek iş birliği imkanlarını araştırdığını belirten ATSO Başkanı Özgen, Antalya heyetinin, bölgenin en büyük mülki amiri konumundaki Andaluzia Valisi tarafından makamında kabul edildiğini söyledi.

Özgen, fuar çerçevesinde, Almeria'daki sebze meyve mezatı ve üretici birlikleri, tarım yan sanayi ve sera imalatçısı firmalar ziyaret edilerek üretici birliklerinin çalışma sistemi konusunda bilgi aldıklarını belirtti. Özgen, Antalya'nın sera sistemleri bakımından teknolojik olarak Almeria'dan önde olduğunu, ancak Almeria'nın daha az yatırımla daha fazla üretim yapabildiğini gördüklerini söyledi.

Almeria Ticaret ve Sanayi Odası ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliği protokolü imzaladıklarını ifade eden Kemal Özgen, şunları söyledi: "Geçen ay Almeria Ticaret ve Sanayi Odası'ndan temsilcileri Antalya'da ağırlamıştık. Bizim ziyaretimizde iki kent arasında ilişkilerin devamlılığını sağlamak ve yeni işbirliği alanlarına imkan sağlamak amacıyla bir protokol imzaladık. İmza törenine eski bakanlarımızdan Bülent Akarcalı da katıldı. Antalya ve Almeria ekonomisi benzerlikler gösteriyor. Her

iki kentte de özellikle turizm ve tarım sektörlerinin ön planda olması nedeniyle öncelikle bu alanlarda iş birliği yapmayı hedefliyoruz."

ATSO Başkanı Kemal Özgen, ATSO ve Almeria Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan iş birliği protokolünün bir ürünü olarak 2008 yılı Ocak ayında Almeria'dan emlakçılık sektöründe faaliyet yürüten bir grup iş adamının Antalya'yı ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.

(AT-HO-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title