Haberler

Antalya Valisi Karaloğlu, Kumluca'da

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Kumluca ilçesinde haziran ayında meydana gelen orman yangınında evleri ve tarım arazileri zarar gören vatandaşlarla bir araya geldi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Kumluca ilçesinde haziran ayında meydana gelen orman yangınında evleri ve tarım arazileri zarar gören vatandaşlarla bir araya geldi.

Karaloğlu, beraberindeki AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ile önce Kumluca Kaymakamlığını ziyaret etti ve Kaymakam Polat Kara'dan ilçe hakkında brifing aldı.

Daha sonra Kumluca Belediyesini ziyaret eden Karaloğlu, burada 24-26 Haziran tarihlerinde meydana gelen orman yangınında evleri zarar gören vatandaşlarla bir araya geldi.

Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada, ilçede büyük bir yangın afeti yaşandığını ve bu afette ormanların yanı sıra bazı vatandaşlara ait ev, sera ve tarım arazilerinin de zarar gördüğünü söyledi.

Yangının hemen ardından devletin tüm imkanları seferber edilerek vatandaşların zararının en aza indirilmesi için çalışma yürüttüklerini aktaran Karaloğlu, Başbakanlık tarafından yangın sonrasında 3 milyon lira yardım gönderildiğini belirtti.

Bu yardımın 1,5 milyon lirasının tarımsal alanların zararı, 1,5 milyon lirasınınsa yanan evler için kullanılacağını belirten Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Evleri yanan vatandaşlarımız için daha önce de bir miktar yardımda bulunmuştuk. Burada evleri yanan vatandaşlarımız için ilk defa 'evini yapana yardım' metodu uygulayacağız. Bu uygulama Türkiye'de bir ilk. Bu ne demek, vatandaşlarımıza evlerini yaptıkça yardım ödemelerini yapacağız. Böylece evi yanan vatandaşlarımızın ev sahibi olmalarını sağlayacağız. Bölgemizin iklimi dolayısıyla bu evlerin birkaç ayda tamamlanacağını düşünüyorum. Artık devletimiz güçlü ve milletine sahip çıkıyor, gerektiğinde de milletin devletine sahip çıktığını son yaşadığımız olayda gördük."

AK Parti Antalya Milletvekili Uslu da Kumluca'daki yangının ardından 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığını belirtti. Uslu, Özellikle 15 Temmuz'da yaşanan olayların büyüyen, gelişen, devleti ve milletiyle bütünleşen büyük Türkiye'nin önünü kesmek için olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Münir Karaloğlu AK Parti Kumluca Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title