Haberler

Antalya Üreticiye Zeytin Fidanı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde üreticilere zeytin fidanı dağıtıldı.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde üreticilere zeytin fidanı dağıtıldı.

Gazipaşa'da yaklaşık 25 bin dekar alanda gemlik, manzalina, ayvalık ve beylik türü zeytin yetiştiriliyor. Bölge halkının en önemli gelir kaynakları arasında yer alan zeytinin salamurası yapılıyor ve yağı çıkartılıyor. Sonbaharda ilk yağmurların ardından hasadı başlayan zeytin, kasım ayı sonlarına kadar toplanıyor. Kilosu kalitesine göre 1.20- 2 lira arasında alıcı bulan zeytinin salamuralık olan siyah cinsi ise 2.5- 7 lira arasında satılıyor. Üreticiler tarafından hasadı yapılan zeytin fabrikalarda işlenirken, 5 kilogram zeytinden 1 kilogram yağ elde ediliyor. Yağın kilosu ise 13- 15 liradan alıcı buluyor.

Gazipaşa Ziraat Odası tarafından üreticilere zeytin fidanı dağıtımı yapıldı. Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, Çiftçileri desteklemeye devam ediyoruz. En çok zeytin dikimi yapan ilçe olarak şu anda 3-4 bin adet zeytin fidanı geldi. Maliyetine, karsız bir şekilde zeytin fidanı temin ederek çiftçilerimizle buluşturuyoruz dedi.

Bahçesine zeytin fidanı almaya gelen Gürbüz Ceylan, Alanya'dan zeytin fidanı almak için geldim. Ziraat Odası başkanına çok teşekkür ediyorum. Üreticiyi kalkındırmasından dolayı üreticiyi maliyetine fidan temin ettiği için, herkese zeytin dikmesini tavsiye ediyorum diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gazipaşa Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title