Haberler

Antalya Türkiye'nin Tropik Bahçesi Gazipaşa

Türkiye'nin tropik bahçesi GazipaşaAntalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde Güney Amerika ve Güney Asya kökenli 6 tropik meyvenin deneme üretimleri başarıyla tamamlandı.

Türkiye'nin tropik bahçesi Gazipaşa

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde Güney Amerika ve Güney Asya kökenli 6 tropik meyvenin deneme üretimleri başarıyla tamamlandı. Hem görüntü, hem de tatları beğenilen litchi, longan, passiflora, pitaya, mango ve longan ile Gazipaşa'daki tropik meyve sayısı 17'ye yükseldi. Macar mahallesinde Fazıl ve Yusuf Kaya kardeşler ile Yakacık köyünde Yaşar Dağtekin'e ait alanda kurulan deneme amaçlı tropik bahçelerde dikimi yapılan passiflora, litchi, pitaya, guava, longan ve mango, bu yıl ilk meyvelerini verdi. Bu türlerden litchi, passiflora, pitaya ve mangonun az da olsa hasadına başlanıldı. Türkiye'nin yeni tropik meyveleri görüntü ve tatlarıyla da beğenildi. Fiyatları ise üretici satışı olarak tanesi 15 liradan, kilogramı 60-70 liraya kadar olan bu meyveler, sadece hipermarketlerin raflarında bulunabiliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güney Amerika Gazipaşa Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title