Haberler

Antalya - Tobb Başkanı Hisarcıklıoğlu, Turizmde Sıkıntının Çok Başlılıktan Yakındı

'birlik Olmazsak Bizi Çekirdek Gibi Çitlerler'

'BİRLİK OLMAZSAK BİZİ ÇEKİRDEK GİBİ ÇİTLERLER'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de turizm sektörünün bugün geldiği noktanın bir başarı hikayesi olduğunu belirterek, "Bu kadar önemli bir sektör ama bir kopukluk var. Bu kadar başın olduğu yerde çözüm olmaz. Birlikte hareket etme kültürünü geliştiremediğimiz sürece bizi çekirdek gibi çitlerler" dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nca düzenlenen 'Turizmin Ticaret Sektörüne Etkileri: Kıyı ve Kültür Turizminin Bölge Ekonomisine Yansımaları' konulu panelde konuşan Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de kadının işgücüne katılımının dünya ortalamaların çok altında, yüzde 22 düzeyinde olduğunu söyledi. Kadın girişimlerin toplam girişimciler içindeki oranının ise yüzde 7 olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, "İsraf haram kültüründen geleceğiz, toplumumuzun yarısı kadınları yok sayacağız. Elimizin altında müthiş bir hazine var. Kadın girişimciler. 36 milyon erkekten çıkartabildiğiniz girişimci saysı 1 milyon 220 bin" diye konuştu. Türkiye'deki girişimci sayısının Avrupa Birliği üzerinde olmasına rağmen sürdürülebilirlik konusunda sıkıntı olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Sürdürülebilirlik çok önemli. Bizde var mı? Bu da yok. Türkiye'de 100 yıllık müessese var mı? Nerede?" diye sordu.

SORUN ÇOK BAŞLILIK

Türkiye'ye 10 milyon turistin gelmesinin hayal olarak görüldüğü yıllardan sektörün bugün 27 milyon turisti ağırlayan konuma geldiğini ve dünyanın ilk 7 destinasyonu içine girdiğini belirten Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bu müthiş bir başarı hikayesidir" dedi.

Böylesine bir hikayenin bir başka millete bulanamayacağını kaydeden Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bugün Türkiye'nin 22 milyar dolar turizm geliri var. Döviz kazandırıcı bir numaralı sektörü turizmdir. Bütün gelen para içeride kalıyor. Bu kadar önemli bir sektör ama bir kopukluk var" diye konuştu. Sektördeki sorunun çok başlılık olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

"Bu kadar başın olduğu yerde çözüm olmaz. Bizim kültürümüzde birlikte rahmet bereket, ayrılıkta azap vardır. Birlikte hareket etme kültünü geliştiremediğimiz sürece bizi çekirdek gibi çitlerler. Ticaret kazanmak için yapılır. Otellerimiz, canım kıyı şeritlerinde fakat 10 sene bu tesisleri yenileyecek para kazanmamışız. Böyle bir gariplik olur mu? Hem kalitede hem hizmette bir numara olacağız fakat en az para kazanan olacağız. Böyle şey olmaz.""

Hisarcıklıoğlu, sektörde sorunun çözümü için yolun markalaşmadan geçtiğini söyledi.

"ANAM BABAM DÖNEMİ BİTTİ"

Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret Borsası'nı ziyareti sırasında Türkiye'nin en büyük ekelebilir arazi bakımından dünya 9'uncusu olmasına rağmen Türkiye'nin tarım ürünleri ihracatının 11 milyar dolar olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu "Konya büyüklüğünde Hollanda'nın tarım ürünlerindeki ihracatı ise 50 milyar dolar. Bunda bir gariplik yok mu? O zaman anam babam üsulu iş yapma dönemi bitti. Anam babam usülü iş yaparsak para kazanamayız. Önce neyi ne kadar ürettiğimizi bileceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nde hiç kimse neyi ne kadar ürettiğini bilmiyor, hep tahmin üzerinden" dedi.

Burada Borsa Meclisi üyelerine "Hayaliniz olacak, hayali hedefe çevireceksiniz ve o hedef doğrultusunda çalışacaksınız. Bugün Antalya'da yaşayanlar Türkiye'nin en şanslı insanları. Sizin hiç şikayet etme lüksünüz yok. Allah herşeyi vermiş" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title