Haberler

Antalya: Tarım Bakanı Eker Antalya'da (2)

Antalya'da Bu Yıl 6.'sı Düzenlenen Sera, Tarım Ekipmanları, Çiçekçilik ve Teknolojileri Fuarı (Growtech Eurasia 2006), Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker Tarafından Açıldı. Fuara 11 Ülke ve Türkiye'den 200 Firma Katıldı.

Antalya'da bu yıl 6.'sı düzenlenen Sera, Tarım Ekipmanları, Çiçekçilik ve Teknolojileri Fuarı (Growtech Eurasia 2006), Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker tarafından açıldı. Fuara 11 ülke ve Türkiye'den 200 firma katıldı.

Antalya Expo Center'da düzenlenen fuarın açılışında konuşan Eker, tarımın iki önemli fonksiyonundan birinin üretim, diğerinin pazarlama olduğunu belirterek, "Üretimin verimli olması maliyeti düşürür. Bunun için bilgi ve teknoloji gelişmelerini dikkatle takip etmek ve kullanmak gerekir. Bu fuar tarım sektöründe yaşanan son gelişmeleri, sektörle buluşturmak için önemli bir imkandır. Antalya, turizm, tarım, tarih, teknoloji alanında gelecek vaat eden bir merkez. Böyle bir fuarında böyle bir merkezde açılması memnuniyet verici" dedi.

Konuşmasının ardından fuar alanını gezen Bakan Eker, yetkililerden bilgi aldı. Bakan Eker, daha sonra Antalya İhracatçı Birlikleri tarafından Growtech Eurasia Fuarı kapsamında ikincisi düzenlenen ihracata yönelik kaliteli domates yarışmasında birinciliği kazanan Mehmet Kırıt ile ikinci Mustafa Kurt ve üçüncü Tuncer Koyun'a plaket verdi.

Açılışın ardandan topraksız serada kültür domates yetiştiriciliğinin yapıldığı Adalya Tarım Tesisleri'ni gezdi. Burada domates keserek tesisin açılışını yapan Bakan Eker, Avrupa Birliği ile ilgili sorulara cevap verdi. Bakan Eker, "Karar teknik olmaktan ziyade siyasi bir karardır. Avrupa Birliği uzun ince bir yol. Bizden istenen düzenlemeleri yapmaya devam edeceğiz. 3 önemli konu vardır. Kıbrıs ve karasuları ile ilgili sorunların dışında tarım sektöründe ve balıkçılıkla ilgili birtakım düzenlemeler isteniyor. Bu istenen düzenleneme tamamen dondurma değil yavaşlatmadır. Buda bizim için çok önemli bir konu değildir" diye konuştu.

Bakan Eker, 2 bin 500 sözleşmeli ziraat mühendisi ve veterinerin alınacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title