Haberler

Antalya Tahtalı Dağı'nda Film Çekilecek

Kemer Tahtalı Dağı 2008 Mayıs Ayında Sinemalarda Gösterime Girecek Bir Filme Ev Sahipliği Yapacak.

Kemer Tahtalı Dağı 2008 Mayıs ayında sinemalarda gösterime girecek bir filme ev sahipliği yapacak.

Yönetmenliğini Levent Semerci'nin yapacağı film hakkında bilgiler vermek üzere bir toplantı düzenlendi. Maxim Otel'de Kemer Kaymakamı Seddar Yavuz, Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Uras ve turizmcilerin katılımı ile gerçekleşen toplantıda, Semerci film hakkında bilgiler verdi. Filmin kısa bir fragmanı da konuklara gösterildi.

"Nefes" adı verilen ve bir yüzbaşının komuta ettiği 40 kişilik bir timin hikayesinin anlatıldığı film için artık start vermenin zamanın geldiğini ifade eden Semerci, "Uzun süredir bu film için çalışıyoruz. Filmin konusu, 2 bin 365 metre yükseklikteki Karabal tepesinde bulunan bir role istasyonu korumakla görevlendirilen bu 40 askerin görevlerini yerine getirirken yaşadıkları acıları sevinçleri ve yaşam mücadelelerini anlatan bir film olacak. Amacımız siz değerli turizmcilerimizin desteği ile bu filmi

burada çekmek olacak. Tahtalı dağı Güneydoğudaki dağlara benzer bir yapı içeriyor. 40 oyuncu da ünlü olmayan oyunculardan oluşuyor. Hava şartlarının da uygun olması durumunda kısa sürede filmimizi bitirmek istiyoruz" dedi.

Filmin bir bölümü ayrıca Tahtalı dağındaki çekimleri öncesi Gömbe yaylasında da çekilecek. Semerci oyuncuların ünlü olmadığının altını çizerken, konservutavarı yeni bitiren 40 kişiyi eğitime aldıklarını ve bu kişilere askerliği, silah tutmayı yaptıkları bir aylık temel eğitim sonrası verdiklerini de sözlerine ekledi.

Semerci, Kemer'in yapı olarak film ve reklam çekimleri açısından oldukça kullanışlı bir bölge olduğunu da söyleyerek, "Dünyanın dört bir yanında reklam filmleri çektim. Ancak Antalya ve bölgeniz Kemer muhteşem bir yapı içeriyor. Güneş ve doğal ortam mükemmel. Niye Antalya bir film platosu olarak kullanılmaz anlamakta güçlük çekiyorum" dedi.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker tanıtım sonrası yaptığı açıklamasında "Nefes" adlı filmin fragmanından çok etkilendiğini ve bu filmin büyük ses getireceğine inandığını söyledi. Şeker, filmin Kemer'de çekiliyor olmasının da tanıtım açısından önem taşıyacağına dikkat çekerek, filmin çekimi boyunca gerekli desteğin Kemer Belediyesi tarafından verileceğini söyleyerek, yönetmen Levent Semerci'ye teşekkürlerini sundu.

(KK-AT-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title