Haberler

Antalya 'Sultan'ı Bekliyor

Türk sinemasının 'Sultan'ı ünlü sanatçı Türkan Şoray, 49.Uluslararası Antalya Altın Portakal'ın açılışını yapmak üzere 6 Ekim'de Antalya'ya geliyor.

Türk sinemasının 'Sultan'ı ünlü sanatçı Türkan Şoray, 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal'ın açılışını yapmak üzere 6 Ekim'de Antalya'ya geliyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKSAV Şeref Kurulu Üyesi Mustafa Akaydın, 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılışını Türk sinemasının Sultan'ının yapacak olmasından büyük onur ve mutluluk duyduğunu söylerken, " Türkan Şoray, bir yıl öncesinden Altın Portakal'a verdiği sözü tutmak için Antalya'ya geliyor" dedi.

6 Ekim'de Cam Piramit'te düzenlenecek açılış ve onur ödülleri törenine katılmak için uzun bir aradan sonra Altın Portakal'a gelecek Türkan Şoray, Antalyalıları selamlayacak. Gecede ayrıca, Başkan Akaydın tarafından Şoray'a Sanatta Sosyal Sorumluluk Ödülü takdim edilecek.

Başkan Akaydın, festivale Türkan Şoray'ın damga vuracağını söyleyerek, "Altın Portakal ve Türkan Şoray arasında çok özel bağ vardır. Bu bağ tam 49 yıl öncesine dayanır. Türkan Şoray sinema kariyerinin ilk ödülünü 'Acı Hayat' ile Altın Portakal'ın ilk yılında almıştır. Daha sonraki yıllarda da 'Vesikalı Yarim', 'Hayallerim Aşkım ve Sen' ve 'Bir Aşk Uğruna' filmleriyle 3 kez daha Altın Portakal'ı kucaklamıştır" dedi. Akaydın, yıllar sonra gerçekleşecek bu büyük buluşmada, Türkan Şoray'ın sergi açılışından Altın Portakal kortejine ve öğrencilerle buluşmaya kadar pek çok etkinliğe de katılacağını söyledi.

TÜRKAN ŞORAY KORTEJDEN HALKI SELAMLAYACAK

7 Ekim'de Antalya Kültür Merkezi önünden başlayıp Büyükşehir Belediyesi önünde son bulacak geleneksel festival kortejine katılacak olan Türkan Şoray, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKSAV Şeref Kurulu Üyesi Mustafa Akaydın'la birlikte en önde halkı selamlayacak.

Sinema yazarı Atilla Dorsay'ın 2007-2012 yılları arasında çektiği Türkan Şoray fotoğraflarından oluşan 'Türkan Sultan'a Armağan' isimli albüm kitap ve kitapta yer alan fotoğrafların seçkisinden oluşan bir sergi de izleyicisi ile buluşacak. Serginin 7 Ekim'de AKM'de gerçekleşecek açılışına Türkan Şoray da katılacak.

Kitapta ve sergide yer alan Türkan Şoray fotoğrafları, çeşitli festivaller, kutlama günleri, bayram ziyaretleri, 'Altın Kızlar' dizisinin seti ya da NTV'deki 'Sinema Benim Aşkım' belgesel dizisinin çekimleri sırasında Atilla Dorsay tarafından çekilmiş. Albüm kitapta, Atilla Dorsay'ın objektifinden Türkan Şoray karelerine sürpriz isimlerin yazıları eşlik ediyor. Kitapta yazısı yer alacak yazarlar arasında Mehmet Açar, Taha Akyol, Yazgülü Aldoğan, Yavuz Baydar, Ali Bulaç, Refik Durbaş, Ülkü Erakalın, Refik Erduran, Burak Göral, Prof. Dr. Gülseren Güçhan, Rahşan Gülşan, Kadir İnanır, Rıza Kıraç, Prof. Dr. Oğuz Makal, Zeynep Oral ve Ahmet Ümit gibi önemli isimler yer alıyor. Atilla Dorsay, albüm kitabın telifi ve satışından gelecek geliri ise UNICEF Türkiye'ye bağışlayacak.

Oyunculuğu yanında yönetmenlik ve senaryo yazarlığı da yapmış olan Türkan Şoray, festival kapsamında Akdeniz Üniversitesi öğrencileri ile buluşacak. Şoray, 8 Ekim'de Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda hayranları ve geleceğin sinemacıları ile bir araya gelecek. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkan Şoray Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title