Haberler

Antalya 'Şiir' Konuşuyor…

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen Altın Portakal Şiir Ödülü etkinlikleri Akdeniz Üniversitesi Olbia B Salonu'nda gerçekleşen panellerle başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen Altın Portakal Şiir Ödülü etkinlikleri Akdeniz Üniversitesi Olbia B Salonu'nda gerçekleşen panellerle başladı. Altın Portakal Şiir Ödülü 2012 yılı etkinlikleri arasında üç şiir sergisinin de açılışı yapıldı.

Akdeniz Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Çetin Balanuye'nin moderatörlüğünü yaptığı 'Yeni Özne Yeni Şiir' başlıklı panelin konuşmacıları şair Asuman Susam, Yrd. Doç. Dr. Nihat Bayat, genç şairler Emel Güz ve Didem Gülçin Erdem; modern toplumları belirleyen hızlı değişimin şiirde ne tür biçimsel değişikliklere yol açtığını; bu değişimin şiire nasıl yansıdığını; tüketim toplumlarının yeni öznesinin şiire nasıl girdiğini, şiir içindeki ve karşısındaki durumunu ve konumunu ele aldılar.

Akdeniz Üniversitesi'nde 'İmkansızın Politikası ve Poetika' başlıklı ikinci panelin moderatörlüğünü Edebiyat Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Furkan Öztürk üstlendi. Panelin konuşmacıları Hayri K. Yetik (şair-yazar), Halim Şafak (şair-yazar), Faris Kuseyri (şair-yazar) ve Ömer Erdem (şair-yazar),'poetika' sözcüğüne 'imkansızın politikası' bağlamında farklı yorumlar getirdiler.

16. Altın Portakal Şiir Ödülü etkinlikleri kapsamında şiir temalı üç serginin de açılışı yapıldı. Sergilerin açılış kurdelesi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKSAV Başkanı Mustafa Akaydın, Altın Portakal Şiir Ödülü Jüri Başkanı Doğan Hızlan, jüri üyeleri Cevat Çapan, Ahmet İnam, Mustafa Durak ve Ahmet Telli tarafından kesildi.

Yahya Kemal, Nazım Hikmet, Orhan Veli, Cemal Süreya, Fazıl Hüsnü Dağlarca gibi isimlerin de aralarında bulunduğu ünlü şairlerin el yazılarıyla kaleme aldıkları şiirlerden oluşan 'El Yazması Şiirler' (Fahri Özdemir arşivi); Altın Portakal ödüllü şairlerin şiirlerinden oluşan '15 Altın Şair' (AKSAV arşivi) adlı şiir sergileri ve geçen yılın ödüllü şairi Ahmet Telli'nin şiirlerinin betimlendiği 'Nida Resimleri'

(Habip Aydoğdu) adlı resim sergisinin açılışında bir konuşma yapan Başkan Mustafa Akaydın, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kültür sanata verdiği desteğin altını çizdi; Altın Portakal Şiir Ödülü'nün bu etkinlikler arasında özel bir yerinin olduğunu vurguladı.

Altın Portakal Şiir Ödülü programı etkinlikleri, 17 Mart Cumartesi günü AKM Perge Salonu'nda Altın Şair Ahmet Telli'nin şiirinin konuşulacağı sempozyumla devam edecek. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title