Haberler

Antalya - Selzedeler Tapularını Aldı

Selzedeler tapularını aldı ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde 4 yıl önce sel felaketinde ev ve işyerleri zarar görenler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yaptırılan konut ve işyerleri, hak sahiplerine teslim edildi.

Selzedeler tapularını aldı

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde 4 yıl önce sel felaketinde ev ve işyerleri zarar görenler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yaptırılan konut ve işyerleri, hak sahiplerine teslim edildi.

Serik'e bağlı Haskızılören'de 2011 yılında şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen sel felaketinde 6 kişi yaşamını yitirirken çok sayıda ev ve işyeri de yıkıldı. Felaketin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından mahalleliyle yapılan görüşme sonucu Gebiz Mahallesi'nde selzedeler için konut ve işyeri yapılması kararlaştırıldı. İnşaatların tamamlanmasının ardından eylül ayında noter huzurunda 36 konut ve 10 işyeri için çekiliş yapıldı. Hak sahiplerine konut ve işyerlerinin anahtar ve tapuları Antalya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) yetkilileri tarafından törenle teslim edildi.

Serik Müftülüğü konferans salonundaki törene AFAD İl Müdür vekili Mehmet Yılmaz Öztürk, Haskızılören Muhtarı Ali Demirhan ve hak sahipleri katıldı. AFAD Müdür vekili Öztürk, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sel felaketi sonrası sizler için yapılan konutların anahtar ve tapu teslimini yapıyoruz. Devletimiz her zaman sizlerin yanında olmuştur. Evlerinizin çevre düzenleme ve yolunu büyükşehir ile Serik belediyeleri yapacak" dedi.

Mahalle Muhtarı Ali Demirhan da "4 yıl önce meydana gelen sel felaketi sonrası devletimiz evlerimizi teslim ediyor. Devletimiz verdiği sözü yerine getirdi. Bir an önce çevre düzenlemesinin yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından hak sahiplerine anahtar ve tapuları verildi. Hak sahiplerinin faizsiz, 2 yıl ödemesiz, 18 yıl eşit taksitler halinde ödeme yapacağı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Gebiz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title