Haberler

Antalya: Sarıkaya'dan "Alanya İl Olmalıdır" Talebi

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (Altso) Meclis Salonu'nda Sivil Toplum Örgütü Temsilcilerine Yönelik Konuşan Alanya Kaymakamı Günhan Sarıkaya, "Alanya'nın İl Olmasını İstiyorum. Birbirinize Kırıcı Değil Yapıcı Davranın" Dedi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meclis Salonu'nda sivil toplum örgütü temsilcilerine yönelik konuşan Alanya Kaymakamı Günhan Sarıkaya, "Alanya'nın il olmasını istiyorum. Birbirinize kırıcı değil yapıcı davranın" dedi.

İzmir Vali Yardımcısı olarak tayin edilen Alanya Kaymakamı Günhan Sarıkaya, kamu, kurum ve kuruluşlarına veda ziyaretlerini sürdürüyor. ALTSO Meclis Salonu'nda sivil toplum örgütü temsilcileriyle buluşan Kaymakam Sarıkaya, işbirliği içersinde yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Sivil toplum örgütlerinin kırsal kesimlerde insanlara rehberlik ettiğini ifade eden Sarıkaya, "Köyler Alanya'nın arka penceresi. Burada yoksulluk ve sefalet diz boyu. Biz bunları sona erdirmek ve o insanları mutlu etmek için dernek başkanlarıyla uyumlu bir çalışma yaptık. Bununda meyvesini aldık ve onlara tebrik ediyorum. Bunları bilimsel olarak bir kitap haline getiremedik, tek eksiğimizde bu" dedi.

Alanya'da okuma oranının yüzde 98 olduğunu da ifade eden Sarıkaya, "Ben bir çok çocuğun okula gitmediğini tahmin ediyordum. Ama köylerde bile okuma ve yazma konusunda yol katledilmiş. İlköğretim Okulu'ndan mezun olup, liseye gitmeyenlerin sayısı yüzde 2 oranında. Bunlar arasında kız çocukları fazla. Onlarda evlilik hazırlıkları ve yeni iş bulma vaadiyle liseye devam edemiyorlar. Biz yurt sorununu kısmende olsa çözdük. Köylerden gelen ve yurtta okuyan kız öğrencilerinin de tüm giderleri vakfımızca karşılanıyor" diye konuştu.

"Alanya'da yaşamak ve çalışmak bir şans" diye sözlerini sürdüren Sarıkaya, "Bu güzelliği fark edip, severek yaşamak bir zevk. Alanya'da insanlar yönlendirici eleştiri yapmıyorlar. Burada insanlar yıkıcı ve acımasız bir eleştiri yapıyorlar ve karşısındaki insanı adeta öldürüyor. O kişinin 2-3 gün sonra yararlı ve lazım olacağı dikkate alınmıyor. Eleştiriler mutlaka olacak. İnsan mutlu bir varlık değildir. Çünkü sürekli ister. İnsanlar birbirine hoşgörülü ve saygılı davranmalı. Türkiye'nin en gelişmiş ilçesi Alanya. Burası ilçe kalmamalı ve il olmalı" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title